50 dkg túró,
5 dl tejföl,
10 dkg száraz vékony metélt,
10 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
30 dkg cukor,
8 tojás,
1 csomag réteslap,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor.
A tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a szitán áttört túrót, krémsajtot, mazsolát, vaníliás cukrot, a citrom héját, a kifőtt finom metéltet és összekeverjük.
Ezután a másik fele cukorral felvert tojásfehérje habját finoman fakanállal belekeverjük.
A vajat felolvasztjuk és bekenjük vele a tepsi alját.
Alulra egy réteslapot teszünk, rá a harmadrész masszát, majd réteslappal lefedjük és vajjal meglocsoljuk. Ezt a műveletet ismételjük addig, amíg az alapanyag elfogy.
A tetejére réteslap kerüljön, két rétegben.
Nem szabad gyorsan sütni, legjobb, ha egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, s ebbe helyezzük a teli tepsit, 3/4 órán keresztül sütőben sütjük.
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat (ha szükséges, egy kevés buborékos ás...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a paradicsomos szószt készítsük el. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. Hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés 1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Tűzről levesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasban felhevítem az olajat, majd belerakom az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Megpirítom. 2. Beleteszem a paradicsomot, és alacsony hőfokon kevés sóval összeforralom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű