50 dkg túró,
5 dl tejföl,
10 dkg száraz vékony metélt,
10 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
30 dkg cukor,
8 tojás,
1 csomag réteslap,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor.
A tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a szitán áttört túrót, krémsajtot, mazsolát, vaníliás cukrot, a citrom héját, a kifőtt finom metéltet és összekeverjük.
Ezután a másik fele cukorral felvert tojásfehérje habját finoman fakanállal belekeverjük.
A vajat felolvasztjuk és bekenjük vele a tepsi alját.
Alulra egy réteslapot teszünk, rá a harmadrész masszát, majd réteslappal lefedjük és vajjal meglocsoljuk. Ezt a műveletet ismételjük addig, amíg az alapanyag elfogy.
A tetejére réteslap kerüljön, két rétegben.
Nem szabad gyorsan sütni, legjobb, ha egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, s ebbe helyezzük a teli tepsit, 3/4 órán keresztül sütőben sütjük.
Az élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedagasztjuk (kenyérsütőgép 8-as program). Hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát kevés olajon megpirítjuk, majd vizet adunk hozzá. Fedőt teszünk rá, hogy megszívja magát a darált. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Összekeverjük, porcukorral, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű..A lisztet az élesztővel elmorzsolom ebbe bele teszem a hozzá valókat a tejet meg adagolva kelt tésztát dagasztok ,meleg helyen 30perc alatt duplájára kelesztem, sütéshez olajat h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű