50 dkg túró,
5 dl tejföl,
10 dkg száraz vékony metélt,
10 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
30 dkg cukor,
8 tojás,
1 csomag réteslap,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor.
A tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a szitán áttört túrót, krémsajtot, mazsolát, vaníliás cukrot, a citrom héját, a kifőtt finom metéltet és összekeverjük.
Ezután a másik fele cukorral felvert tojásfehérje habját finoman fakanállal belekeverjük.
A vajat felolvasztjuk és bekenjük vele a tepsi alját.
Alulra egy réteslapot teszünk, rá a harmadrész masszát, majd réteslappal lefedjük és vajjal meglocsoljuk. Ezt a műveletet ismételjük addig, amíg az alapanyag elfogy.
A tetejére réteslap kerüljön, két rétegben.
Nem szabad gyorsan sütni, legjobb, ha egy nagyobb tepsibe vizet teszünk, s ebbe helyezzük a teli tepsit, 3/4 órán keresztül sütőben sütjük.
Egy tálba beletesszük az izlésünknek megfelelöen földarbolt összes hozzávalót. Az étkezési keményitött összekeverjük a tejszinnel és az megadott folyadékokat összekeverjük és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját, a tejet és a mézet kikeverjük, majd 4 muffin formába 1-1 ek. gluténmentes zabpelyhet kanalazunk. Elosztjuk rajta az előbb elkészített lötyit, majd ízlés szerint cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű