1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
Bedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fodros nagykockát , mazsolát, beleszórjuk egy tepsibe, vagy jénaiba,. a többi hozzávalót simára keverjük, és a tésztára öntjük.Villával összekeverjük, hogy mindenhol ellepje a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a krumplit héjában megfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg krumpli szin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű