50 dkg penne
2 db csirkemell filé
30 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
175 g tejföl
175 g joghurt
1 tk mustár (ízlés szerint)
1 csapott ek finomliszt
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek olívaolaj
A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben.
Teflonos wokban olívaolajon kezdjük pirítani a hagymát, majd fedő alatt párolni. Amikor kezd puhulni, mehet bele a csirkemell. Ezt is kicsit pirítjuk és jöhet a gomba, majd a fűszerek: só, bors, majoranna. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
A tejfölt, joghurtot és mustárt - a mustárt ízlés szerinti mennyiségben - összekeverjük kevés lisztel. (Én szeretem, ha intenzív az íze...)
Amikor már majdnem teljesen puha a hús, ráöntjük a fenti keveréket. Kevergetve, kicsit összefőzzük. Esetleg a tészta vizével hígíthtjuk (de a gomba is enged elég levet).
A végén hozzáadjuk a pennét és összeforgatjuk.
A tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam,kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítem a sütőt. A tés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a túrót, az olívaolajat, a sót és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszuk három részre a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk. - legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy kicsit megkeljen. -kb. 1 cm. vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Közepes