50 dkg penne
2 db csirkemell filé
30 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
175 g tejföl
175 g joghurt
1 tk mustár (ízlés szerint)
1 csapott ek finomliszt
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek olívaolaj
A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben.
Teflonos wokban olívaolajon kezdjük pirítani a hagymát, majd fedő alatt párolni. Amikor kezd puhulni, mehet bele a csirkemell. Ezt is kicsit pirítjuk és jöhet a gomba, majd a fűszerek: só, bors, majoranna. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
A tejfölt, joghurtot és mustárt - a mustárt ízlés szerinti mennyiségben - összekeverjük kevés lisztel. (Én szeretem, ha intenzív az íze...)
Amikor már majdnem teljesen puha a hús, ráöntjük a fenti keveréket. Kevergetve, kicsit összefőzzük. Esetleg a tészta vizével hígíthtjuk (de a gomba is enged elég levet).
A végén hozzáadjuk a pennét és összeforgatjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, tejszínt és fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű