1kg héjában főtt krumpli
30 deka feles liszt
1o deka zsír
Szilva
Főtt krumplit átnyomom krumplinyomón melegen!
Hozzáteszem a zsírt, s hagyom egy kicsit hülni, majd lassan hozzákeverem a lisztet.
Kicsit gyúrom a deszkán, majd hütőbe teszem, hogy könnyebb legyen formázni.
Deszkán nyújtja unokám Lea kb fél cm re, négyzeteket vág, és felezet szilvát tesz a közepébe, ezt még fahéjascukorral megszórja, gombócolja.
Én pedig addig főzöm, míg a víz tetejére fel nem jön a kb 20 db pihe-puha gombóc.
Piritott zsemlemorzsába persze még megforgatom.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtokat felkockázzuk és hozzákeverjük a tésztához. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a tészta összeállt egy nagyobb diónyit a kezünkbe veszünk és belenyomjuk a gyümölcsöt (fahéjat is lehet szórni rá) és gombócot formálunk belőle. A szokásos módon kifőzzük és di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű