Hozzávalók:
50 dkg fodros nagy kocka tészta
30 dkg túró
4 db tojás
4 dl tejföl
10 dkg mazsola
rum
1 db citrom reszelt héja
10 dkg vaníliás porcukor
8 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez:
vaj
hintéshez:
kristálycukor
A tésztát kifőzzük.
A mazsolát rumban megáztatjuk.
A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és a mazsolát,majd a tojásfehérjék kemény habját óvatosan bele forgatjuk.
Hozzátesszük a tésztát és belemorzsoljuk a túrót,jól összekeverjük,megvajazott és kristálycukorral megszórt tepsiben,előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Forrón vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. –
1. A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. 2. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesOlívaolajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, sózom, borsozom. Mikor már majdnem kész, hozzáteszem a zúzott fokhagymát. A lazacot kisebb kockákra vágom, hozzáadom a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1983093211719571/
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz