3 tojássárgája
3 ek vaj
2 bögre tej
4 púpos ek cukor
1 ek liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban.
Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd, ha besűrűsödik keverd bele a vajat, kapard bele a vaníliát és kész is van!
Piríthatunk rá mandulát, mogyorót, netán diót.
Tetejére: 5 dl tejszín, csoki reszelék A tejszínt habbá verjük, a krémre kenjük, a tetejére pedig csokit reszelünk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 Óra Nehézség: Könnyű--A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet, és dolgozd hozzá a villával átnyomkodott banánt. --A lisztet szitáld egy tálba, veg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2.Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikrób...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes