3 tojássárgája
3 ek vaj
2 bögre tej
4 púpos ek cukor
1 ek liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban.
Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd, ha besűrűsödik keverd bele a vajat, kapard bele a vaníliát és kész is van!
Piríthatunk rá mandulát, mogyorót, netán diót.
Elkészítése: Megsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a porcukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a villával felvert tojásokat, narancslét és az olajat. Egy sűrű, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a tepsit (vagy a tortaformát) kibélelem vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű