3 tojássárgája
3 ek vaj
2 bögre tej
4 púpos ek cukor
1 ek liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban.
Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd, ha besűrűsödik keverd bele a vajat, kapard bele a vaníliát és kész is van!
Piríthatunk rá mandulát, mogyorót, netán diót.
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel szintén jól elkeverjük. Majd a lisztet is hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, zsíros a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a mézzel, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A száraz anyagokat egy tálban összekavarjuk, majd a habh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. 2. A tészta masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz