Családireceptkönyv.hu

Mézes puszedli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
400 g doves farm plain white flour liszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
pár csepp citromlé
1egész tojás+ 1 tojás sárgája
150 g akácméz (virágmézből is készíthető)
80 g margarin
Hozzávalók a mázhoz:
1 tojásfehérjét 120 g porcukorral 3 adagban villával elkeverünk. Nem kell habosítani, csak oszlassuk el. Ez a máz mennyiség kb fél adag puszedlihez elegendő, ha az egész felületét be szeretnénk fedni.

Elkészítés:


Elkészítés
1. A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és összegyúrjuk a masszát.
2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tyúktojás sárgája méretű gombócokat készítünk és nem túl szorosan egymás mellé tesszük.
3. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük. Mikor már nem forró a puszedli, de még meleg, akkor mártjuk meg a mázban az egyik oldalukat, majd egy tálra tesszük, hamar meg fog száradni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Napok óta rágja a lányom a fülem, ő mézes puszedlit szeretne enni, de olyan igazi puszedlit, amin olyan igazi máz van.
Ritka nap a mai, előbb értem haza a munkából, mint Sára az iskolából, gondoltam mekkora meglepetés és öröm lesz, ha igazi puszedlivel várom. Az egész puszedli gyártás folyamata fél óránál nem tart tovább. Ahogy a kis golyócskák elkezdenek sülni, mézeskalács illat tölti be az egész lakást. Amíg sül a puszedlink, a mázat gyorsan bekeverjük, elmosogatunk és várjuk haza a kis csemetét.
Nyílik az ajtó, az előszobából hallom az érdeklődő kérdést: anya, mi ez a finom illat, mit sütöttél nekem? Én pedig mosolygok és várom, hogy megpillantsa a dekoratívnak ugyan nem nevezhető, de házi, igazi mázas puszedliket. Én már akkor tudom, az íze mennyei, muszáj volt mázcsurgatás közben egyet véletlenül eltörni, csak a kóstolás kedvéért.
Ha marad, tökéletes nasi az iskolában uzsira és tízóraira.

Mézes puszedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Párizsi krém, ganache
Párizsi krém, ganache

A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől sely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokis meggyes
Csokis meggyes

Egy mély tepsit az egész margarinnal kikenjük. Ráhelyezzük a magvazott meggyet és a darált keksz, dió és porcukor keverékét. 8 tojásból piskótát készítünk és ezzel befedjük, megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Knoppers
Knoppers

A tejszínes töltelékhez: A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd kihűtjük. Ezt követően a vajat habosra keverjük a vanília aromával. Folyamatos keverés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kapucsínó falatok
Kapucsínó falatok

Krém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk