• 3 nagyobb savanykás alma
• 40 dkg vaj
• 30 dkg rétesliszt
• 30 dkg finomliszt
• 20 dkg porcukor
• 4 tojássárgája
• 2 evőkanál tejszín
• 40 dkg mascarpone
• 1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
• 5 evőkanál méz
• 4 egész tojás
A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojást a mézzel és a vaníliával habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a elkeverjük. A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 percig sütjük 180 fokos sütőben. Közben az almát úgy vágjuk fel, mintha a héját szeretnénk csak leszedni, minél hosszabb darabokat vágunk, annál jobb. Majd a levágott darabokat rózsa alakúra tekerjük. A tésztára ráöntjük a krémet, majd a rózsákat szorosan egymás után pakoljuk. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő:A tojást kettéválaszjuk. Fontos,h szobahőmérsékletű legyenn,akkor szebb habunk lesz. A sárgáját a 2 dkg xilit/eritrittel habosra keverjük,a fehérjét laza habbá,majd a maradék "cuko...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő:A cukrot, a tojássárgájával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet, a diót és a sütőporral összekevert lisztet. Végül lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott,...
Elkészítési idő: