alap vajas leveles tészta. A vajas leveles tészta ugyanannyi vaj amennyi a liszt, A vajastésztát úgy készítjük, hogy a liszt 90%-át összegyúrjuk a zsiradék 10 %-val és a zsiradék 90 %-át a liszt 10 %-val. A lisztes elegyből rétestésztát készítünk. tojás és ecetes víz hozzáadásával.(lehet savó is) Itt a zsiradék kevesebb mert a háj zsírosabbnak tűnik (nekem) és ez így nekem bevált. A fenti receptnél nem tettem külön a liszthez hájat, csak amennyi az edény falán maradt mert abba állítottam először össze a hájat kevés liszttel, és volt benne tejföl és tojás, így nem éreztem szükségesnek. Az élesztőhöz természetesen teszek,amikor kelt tésztát készítek. Kelt leveles tészta + zsiradék hajtogatva az a blundel tészta, pl kakaóscsiga nagyon finom úgy készítve, vagy a túrós bugyor is.Az élesztőt én csak kikeverem egy teáskanál cukorral, megtöröm pár perc alatt folyóssá válik és felhasználásra kész. Mindig sikerül, nincs olyan, hogy nem jó az élesztő
a hájas készítőjétől
A tésztát 3 részre osztani kinyújtani megkenni a krémmel felcsavarni és egy éjszakára a kis hűtőbe pihentetni másnap szeletelni és 210 fokon sütni. Nagyon finom én mindég 2 adagot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojast ,cukrot es vajat habosra kikeverjuk .Majd hozza keverjuk a mazsolavat ,turot, citrom reszelt hejat ,es vegul a sutoporral osszekevert pudingport .bele ontjuk a formaba es...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom, majd kanállal a forró olajba szaggatom. Porcukorral megszórom, lekvárt vagy boszorkányhabot kínálok mellé.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű