Családireceptkönyv.hu

vajas leveles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


alap vajas leveles tészta. A vajas leveles tészta ugyanannyi vaj amennyi a liszt, A vajastésztát úgy készítjük, hogy a liszt 90%-át összegyúrjuk a zsiradék 10 %-val és a zsiradék 90 %-át a liszt 10 %-val. A lisztes elegyből rétestésztát készítünk. tojás és ecetes víz hozzáadásával.(lehet savó is) Itt a zsiradék kevesebb mert a háj zsírosabbnak tűnik (nekem) és ez így nekem bevált. A fenti receptnél nem tettem külön a liszthez hájat, csak amennyi az edény falán maradt mert abba állítottam először össze a hájat kevés liszttel, és volt benne tejföl és tojás, így nem éreztem szükségesnek. Az élesztőhöz természetesen teszek,amikor kelt tésztát készítek. Kelt leveles tészta + zsiradék hajtogatva az a blundel tészta, pl kakaóscsiga nagyon finom úgy készítve, vagy a túrós bugyor is.Az élesztőt én csak kikeverem egy teáskanál cukorral, megtöröm pár perc alatt folyóssá válik és felhasználásra kész. Mindig sikerül, nincs olyan, hogy nem jó az élesztő

Trükkök, tippek, praktikák:


a hájas készítőjétől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Raffaello (gríz-, vagy tejszín pudingból)
Raffaello (gríz-, vagy tejszín pudingból)

A pudingot (puding tasakján feltüntetett tejmennyiség felhasználásával) a liszttel a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. A vajat elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
lisztmentes mandulás csokitorta
lisztmentes mandulás csokitorta

A vajat és a felkockázott étcsokoládét a mikró közepes fokozatán, többször megkevergetve összeolvasztjuk, félretesszük hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy mélyebb tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszhercegnő
Kókuszhercegnő

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk