Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

vajas leveles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


alap vajas leveles tészta. A vajas leveles tészta ugyanannyi vaj amennyi a liszt, A vajastésztát úgy készítjük, hogy a liszt 90%-át összegyúrjuk a zsiradék 10 %-val és a zsiradék 90 %-át a liszt 10 %-val. A lisztes elegyből rétestésztát készítünk. tojás és ecetes víz hozzáadásával.(lehet savó is) Itt a zsiradék kevesebb mert a háj zsírosabbnak tűnik (nekem) és ez így nekem bevált. A fenti receptnél nem tettem külön a liszthez hájat, csak amennyi az edény falán maradt mert abba állítottam először össze a hájat kevés liszttel, és volt benne tejföl és tojás, így nem éreztem szükségesnek. Az élesztőhöz természetesen teszek,amikor kelt tésztát készítek. Kelt leveles tészta + zsiradék hajtogatva az a blundel tészta, pl kakaóscsiga nagyon finom úgy készítve, vagy a túrós bugyor is.Az élesztőt én csak kikeverem egy teáskanál cukorral, megtöröm pár perc alatt folyóssá válik és felhasználásra kész. Mindig sikerül, nincs olyan, hogy nem jó az élesztő

Trükkök, tippek, praktikák:


a hájas készítőjétől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teás keksz
Teás keksz

A tejszínt picit felmelegítjük és beáztatjuk a teafiltereket. Én kivágtam a zacsikat és beleszórtam a teafüvet a tejszínbe.* A zabpelyhet, diót és a mandulát aprítógépben összeapr...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kardinális
Kardinális

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tojás nélküli Ischler
Tojás nélküli Ischler

A lisztet, a darált mandulát, vagy diót, a porcukrot, a vajat és az aromát egy tálba tesszük, meggyúrjuk a tésztát. Fóliával lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos - Penészke - OK
Mákos - Penészke - OK

1. A tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A száraz anyagokat egy tálban összekavarjuk, majd a hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk