- 5 tojás
- 5 ek. cukor + 1 vaníliáscukor
- 5 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- lekvár
Az öt tojásfehérjét habbá verem. Egy másik tálban fehéredésig keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a van.cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport és szódabikarbónát, majd a lisztes keveréket beletesszük a sárgájás masszába. Csomómentesre keverjük, majd a fehérjét is beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon 13-15 percig sütjük a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben.
Amikor kész, lehúzzuk az aljáról a papírt és konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a hosszabik oldalán. Úgy érdemes feltekerni, hogy a vége az aljára kerüljön.
Amikor kihűlt, kibontjuk, megkenjük lekvárral, visszatekerjük, kész.
A “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd dolgozzuk el a tejföllel és az olajjal. A száraz anyagokat szitáljuk össze, és forgassuk össze az előzőekkel. Simítsuk sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent csomómentesen összekeverni, vastagfalú kávéscsészébe teszem, 650 W-on, 3 percre mikróba teszem. Lekvárba tunkolom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű