Recept 2 főre (kicsi őzgerinc formányi csak)
Pudinghoz:
157 ml tej + 18 g puding + 1 ek cukor (édesítő)
Tésztához:
1 tojás
1 csipet só
60 g cukor (édesítő)
4 g sütőpor
1-2 ek viz
50 g liszt (pl. csicseriborsó liszt)
1 ek kakaópor
Gyümi:
1 pici barack + 100 g fagyasztott áfonya (vagy ami van)
Pudingot főz, hűtőbe rak. Tojás fehérjét pici sóval felverni. Tojás sárgáját cukorral kikeverzni, majd bele a sütőport, vizet, kakaóport, lisztet. Aztán beleforgatni a fehérjét. Beleöntöd a formába, kiskanállal rákanalazod a pudingot, rápotyogtatod a gyümi darabokat. 180 fokon 15-20 perc. Fincsii :)!
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinsztelem egy pici vajon, a tálban várakozó húshoz adom. Beleteszem az összes többi hozzávalót is és jól elkeverem. Az őzgerincformát egy sütőpapíro...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagy edénybe keverjük össze az enyhén felvert tojást, a sót, a borsot, a cukrot, a fokhagymát, a gyömbért, a szezám olajat, a szójaszószt és morzsoljuk bele a leveskockát. Vo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű