Recept 2 főre (kicsi őzgerinc formányi csak)
Pudinghoz:
157 ml tej + 18 g puding + 1 ek cukor (édesítő)
Tésztához:
1 tojás
1 csipet só
60 g cukor (édesítő)
4 g sütőpor
1-2 ek viz
50 g liszt (pl. csicseriborsó liszt)
1 ek kakaópor
Gyümi:
1 pici barack + 100 g fagyasztott áfonya (vagy ami van)
Pudingot főz, hűtőbe rak. Tojás fehérjét pici sóval felverni. Tojás sárgáját cukorral kikeverzni, majd bele a sütőport, vizet, kakaóport, lisztet. Aztán beleforgatni a fehérjét. Beleöntöd a formába, kiskanállal rákanalazod a pudingot, rápotyogtatod a gyümi darabokat. 180 fokon 15-20 perc. Fincsii :)!
Egy nagy tálba kimértem a fehérjéket, elkevertem a dióval. Deszkán felvagdostam a kimagozott datolyákat, majd villával jó alaposan összenyomkodtam őket, hogy egyenletes masszát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd fasírtokat formázunk belőle és olajspray-vel befújt szilikonos lapon, 200 fokon alsó-felső sütésen készre sütjük (félidőben megfordítjuk).
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://sobors.hu/receptek/ropogos-falafel-recept/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpelyhet kávédarálón ledaráljuk. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet, a sót, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, a tojássárgát, ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű