Hozzávalók 2 főre:
900 g zöldbab
hagymás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
1 nagy vöröshagyma
64 g liszt (nekem csicseriborsó liszt)
30 g reszelt parmezán sajt
só
gombás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
8-10 közepes gomba
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
120 ml leves (kockából vagy vegetából is jó)
235 ml tej (nekem mandulatej)
30 g reszelt parmezán sajt
só, bors
Zöldbabot ha nyers, akkor előtte meg kell főzni majdnem készre, ez forrás utántól 4 perc. De én konzerveset használtam, úgyhogy nekem nem kellett főzni.
Hagymát szeleteld fel és kis olajon párold meg. Szedd ki a serpenyőből egy tányérba.
A hagymás serpenyőbe tedd a lisztet és 1-2 percig piritsd át, majd öntsd rá a hagymára. Add hozzá a sajtot + sót, keverd el, tedd félre.
1 ek olivaolajon piritsd meg a vékonyra szeletelt gombát a fokhagymával. Tedd rá a lisztet, piritsd pár percig, majd mehet rá a leves + tej, elkever. Majd ha szépen besűrűsödött 4-5 perc, akkor tedd hozzá a sajtot, sót, borsot és boritsd bele a babot is. Jól keverd át.
Mehet a tepisibe pici olaj, majd a gombás-babos keverék. Majd szépen a tetején oszlasd el a hagymás trutyit. 25 percig süsd a sütőben fedő nélkül.
Yummmmmmi
Gib Kichererbsen, Knoblauch, Tahini, Zitronensaft und Gewürze in einen Mixer oder eine Küchenmaschine. Mixen bis alles eine glatte Masse ist. Füge während des Rührens langsam das...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és az olajat melegítem, az előre befűszerezett zöldségeket a fokhagymával együtt a serpenyőbe helyezem, és fedő alatt megpárolom. Zacskóban sült csirkecombokhoz tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 csirkemellet felvágunk hosszúkés csíkokra. Lábosba 1-2 evőkanál olajat teszünk, majd rádobjuk a csirkehúst és hirtelen megpirítjuk. 3 sárgarépát, 2 zöldséget felkarikázunk, és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű