Hozzávalók 2 főre:
900 g zöldbab
hagymás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
1 nagy vöröshagyma
64 g liszt (nekem csicseriborsó liszt)
30 g reszelt parmezán sajt
só
gombás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
8-10 közepes gomba
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
120 ml leves (kockából vagy vegetából is jó)
235 ml tej (nekem mandulatej)
30 g reszelt parmezán sajt
só, bors
Zöldbabot ha nyers, akkor előtte meg kell főzni majdnem készre, ez forrás utántól 4 perc. De én konzerveset használtam, úgyhogy nekem nem kellett főzni.
Hagymát szeleteld fel és kis olajon párold meg. Szedd ki a serpenyőből egy tányérba.
A hagymás serpenyőbe tedd a lisztet és 1-2 percig piritsd át, majd öntsd rá a hagymára. Add hozzá a sajtot + sót, keverd el, tedd félre.
1 ek olivaolajon piritsd meg a vékonyra szeletelt gombát a fokhagymával. Tedd rá a lisztet, piritsd pár percig, majd mehet rá a leves + tej, elkever. Majd ha szépen besűrűsödött 4-5 perc, akkor tedd hozzá a sajtot, sót, borsot és boritsd bele a babot is. Jól keverd át.
Mehet a tepisibe pici olaj, majd a gombás-babos keverék. Majd szépen a tetején oszlasd el a hagymás trutyit. 25 percig süsd a sütőben fedő nélkül.
Yummmmmmi
A leveleket alaposan megmosom, megszárítom és 1 cm-es darabokra vágom. Az üvegbe rétegezem, az aljára 2 cm magasan levél kerül, jól az üvegbe nyomkodom, majd rászórok 1 cm magasan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk. Egy lábosban felhevítjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű