Családireceptkönyv.hu

Svéd kakaós mézeskalács


Írta:

Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg méz
0,5 evők. őrölt szegfűszeg
0,5 evők. őrölt fahéj
0,5 teásk. őrölt szerecsendió
0,5 teásk. őrölt gyömbér
1 teásk. sütőpor
4 dkg kakaó

Elkészítés:


A kakaót és a lisztet összekeverni és benne elmorzsolni a margarint.
Majd a többi hozzávalót is beletenni és finom masszává gyúrni.
Minimum 3 órát, maximum 1 napot pihenni hagyni a hűtőben.
Majd kinyújtani 0,5 mm vastagra, kiszaggatni és 180-200 fokon 5-6 percig sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes 1 napig állni hagyni a hűtőben, és a kisütés után sem árt neki ha 1 napig dobozba kerül fogyasztás előtt, attól csak finomabb lesz ;).

Svéd kakaós mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csupa diós szelet Eta módra
Csupa diós szelet Eta módra

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. 7 dkg diót és 9...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Búvár-túrós
Búvár-túrós

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük. A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Cunci szelet
Cunci szelet

Vajas lisztes tepsibe sütjük. Almából kivágjuk a magházat, karikákat szeletlünk. Közepe is átsüljön. Tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk