55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg méz
0,5 evők. őrölt szegfűszeg
0,5 evők. őrölt fahéj
0,5 teásk. őrölt szerecsendió
0,5 teásk. őrölt gyömbér
1 teásk. sütőpor
4 dkg kakaó
A kakaót és a lisztet összekeverni és benne elmorzsolni a margarint.
Majd a többi hozzávalót is beletenni és finom masszává gyúrni.
Minimum 3 órát, maximum 1 napot pihenni hagyni a hűtőben.
Majd kinyújtani 0,5 mm vastagra, kiszaggatni és 180-200 fokon 5-6 percig sütni.
Érdemes 1 napig állni hagyni a hűtőben, és a kisütés után sem árt neki ha 1 napig dobozba kerül fogyasztás előtt, attól csak finomabb lesz ;).
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2. A karamellás muffin krémjéhez szükséges tej nagy részét feltesszük melegíteni egy lábasban, a maradék tejjel és a cukorral összekeverjük a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézsűrű palacsinta tésztát készítünk, 4-5 nagyobb krumplit meghámozva és uborka szeletelőn vékonyra leszeletelem, .zsírral vastagon ki kent tepsibe beleöntöm a palacsinta tészta felét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral 2-3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt meg a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kétfelé vesszük, két lapot nyújtunk. Egyiket kikent tepsibe (enyém 20×28 cm) helyezzük, megkenjük lekvárral. Töltelék: 20 dkg darált mák, ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű