55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg méz
0,5 evők. őrölt szegfűszeg
0,5 evők. őrölt fahéj
0,5 teásk. őrölt szerecsendió
0,5 teásk. őrölt gyömbér
1 teásk. sütőpor
4 dkg kakaó
A kakaót és a lisztet összekeverni és benne elmorzsolni a margarint.
Majd a többi hozzávalót is beletenni és finom masszává gyúrni.
Minimum 3 órát, maximum 1 napot pihenni hagyni a hűtőben.
Majd kinyújtani 0,5 mm vastagra, kiszaggatni és 180-200 fokon 5-6 percig sütni.
Érdemes 1 napig állni hagyni a hűtőben, és a kisütés után sem árt neki ha 1 napig dobozba kerül fogyasztás előtt, attól csak finomabb lesz ;).
A hozzávalókat a tojás kivételével elmorzsoljuk egymással. Mélyedést készítünk a morzsalék közepébe és beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Zabpehelylisztet szórunk a gyúródeszkára, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amarantot és a tejet egy tálba öntjük. Csipet sót, cukrot, fahéjat belekeverjük. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!) Ha t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk, és megvárjuk, míg megkel. Egy tálba beleborítjuk a lisztet, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű