menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros marcipános süti


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4-5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
1 db tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
250 ml tej
100 ml étolaj
200 g búzaliszt
12 g sütőpor
1 evőkanál kakaópor - holland
1 csapott evőkanál fahéj (őrölt)
50 g marcipán (én 1 csokis marcipánrudat vettem, és azt daraboltam bele)
50 g csokoládé - ét

A tetejére:
4 evőkanál szilvalekvár
porcukor

Elkészítés:


A tojást egy tálba ütjük és hozzáöntjük a porcukrot. Kikeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a tejet, elkeverjük.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cukrozatlan kakaóport és a fahéjat, összekeverjük.
Majd a lisztes tál tartalmát a tojásos keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük. Beleszórjuk a kockákra vágott marcipánt és csokit.
A tésztát sütőpapírral bélelt 18x24 cm-es sütőformába öntjük (ez kb. egy nagy tespi fele, tehát ha nincsen kis tepsi, akkor inkább jénai) és elegyengetjük.
180 C fokos sütőbe toljuk és kb. 25 percig sütjük. (tűpróba) Ha kész, kivesszük a sütőből és pár percig hűlni hagyjuk. Rákenjük a lekvárt, és teljesen hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt rászitálunk egy kis extra porcukrot.

Szilvalekváros marcipános süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
palacsinta - francia
palacsinta - francia

A vajat a cukorral, a tojások sárgájával valamint a liszttel összekavarjuk, és 0,5 dl tejjel felhígítjuk. A tojások kemény habját hozzáadjuk. A palacsintáknak csak az egyik oldal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Éjszakai  hűtős  Pogácsa
Éjszakai hűtős Pogácsa

Langyos cukros tejben felfuttatom az 5dkg élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és beletesszük a sót, sajtot, tejfölt és a tojásokat majd a felfuttatott élesztőt i...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Gluten-Free Dough Biscuits
Gluten-Free Dough Biscuits

Preheat oven to 425°F (220°C). In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-flo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Mignon
Mignon

A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 30*30 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk