5tojás sárgáját, 26 dkg cukorral, kikeverjük, 1 dl meleg víz, 1 dl étolajt, keverünk bele, majd 26 dkg liszt, 1 cs. sütőport adunk hozzá. Majd a tojások felvert habját. Kettéosztjuk, megmérjük, az egyik felébe 1 kanál kakaót teszünk. (A fehér rész a mérésnél 1-2 dkg több legyen.) Külön őzgerinc sütőben sütjük.
Töltelék: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, kikeverjük, 2 cs. puncs pudingot felfőzünk, ha kihűlt a krémhez keverjük. A tésztát felszeleteljük, majd megtöltjük, 1 sárga, 1 barna tészta közötte krém. Tetejére csoki máz.
Máz: 20 dkg porcukor, 2 tojás fehérje, gőz felett felverni, és 10 dkg csokit olvasztunk bele, összekeverjük, és a tésztára kenjük.
Ferdén szeleteljük.
-a vaniliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanilia aromát -hagyjuk hülni -a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral -a zselatint elkeverjük a 1,5 dl...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük. Ezután deszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes