Hozzávalók 30x18 cm-es tepsihez
Tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál méz
Az almás réteghez:
12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
1/4 citrom leve
1 evőkanál méz
A habréteghez:
6 tojásfehérje
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
5 dkg darált mák
25 dkg fekete áfonya (opcionális)
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, mákot, sütőport, és az mézet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet. A tésztát a tepsibe simítjuk. A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a mézzel, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot. A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.
A tésztát kikeverjük a hozzávalókból, beleszórjuk a meggyet is, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük. Püspökkenyér formában ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy tálba öntjük, és beletesszük a zabpelyhet és a zabkorpát. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és 0,5 ek édesítőt majd jól elkeverjük. Egy kicsit állni hagyjuk, ha úgy látjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Ezután egy másik tálban összekev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű