Hozzávalók 30x18 cm-es tepsihez
Tésztához:
6 tojássárgája
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál méz
Az almás réteghez:
12 alma (idared)
1 teáskanál fahéj
1/4 citrom leve
1 evőkanál méz
A habréteghez:
6 tojásfehérje
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
5 dkg darált mák
25 dkg fekete áfonya (opcionális)
A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, mákot, sütőport, és az mézet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edényben alacsony lángon állandó keverés mellett megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a mézet. A tésztát a tepsibe simítjuk. A tetején eloszlatjuk a dinsztelt almát. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, a habhoz a tojások fehérjét felverjük a citrom levével és a mézzel, majd óvatosan hozzákeverjük a mákot. A tojásfehérjét a 20 perc elteltével az almaréteg tetejére simítjuk, megszórjuk az áfonyával, majd további 15 percig sütjük.
A desszert melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes, a hab pedig hidegen sem esik össze.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze a túrót a tojásokkal a búzadarával a liszttel. a tejföllel és a sóval. Hagyd legalább 15 percig állni. Evőkanál segítségével formázd gombócokká és lisztben forgasd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem da...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Nehéz