oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem
Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.
Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.
2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!
Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.
Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.
Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.
Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!
A szárazbabot a főzést megelőző este megmossuk, hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, és a bogrács...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA kenyérszeletek mindkét oldalát olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük. A tetejére is tegyünk egy lapot és kicsit lenyomkodva itassunk le róla annyi olajat, amennyit csak l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát főzd meg héjában, és törd át. Add hozzá a sajtot, a tojássárgáját, sózd, borsozd, s jól dolgozd össze. Egy lisztezett deszkán formálj a masszából kisebb lepényeket, s m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű