menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhalas risotto


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem

Elkészítés:


Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.

Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.

2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!

Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.

Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.

Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.

Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!

Tonhalas risotto

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Gombócos savanyú káposzta
Gombócos savanyú káposzta

A hagymát megpirítjuk, rá a káposzta, felöntjük vízzel hogy ellepje. A gombócokat összegyúrjuk, formázzuk és a káposzta tetejére helyezzük. Fedő alatt készre főzzük. Tejföllel tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói Rakott Káposzta
Mexikói Rakott Káposzta

hús+fűszer-->párolom. krumplit megfőzőm. Tepsibe: káposzta+hús+p.paprika+krumpli+mexikói+tejfől-->Megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK
TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK

Az olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük az 1 dl fehérborral, majd hoz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csülök pácolva,sütve
Csülök pácolva,sütve

A csülköt ízesítjük egész fekete borssal, babérlevéllel és karikára vágott vöröshagymával, tálba tesszük, és olajat öntünk rá. Ebben a pácban hagyjuk állni a húst legalább 3-4 napi...

Elkészítési idő: 4nap-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk