Családireceptkönyv.hu

Tonhalas risotto


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem

Elkészítés:


Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.

Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.

2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!

Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.

Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.

Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.

Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!

Tonhalas risotto

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tessz...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemáj fasírt
Csirkemáj fasírt

A zsemléket tejben áztatom, a megtisztított májat ledarálom, és a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal, majorannával összekeverem, ha kell teszek hozzá még zsemlemorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk