Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tonhalas risotto


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem

Elkészítés:


Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.

Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.

2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!

Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.

Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.

Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.

Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!

Tonhalas risotto

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bria
Császármorzsa
Császármorzsa

Összekeverjük a búzadarát, tejet, olvasztott vaj felét. + A tojássárgáját a sóval, reszelt citrom héjjával és a fele cukorral összekeverni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemellbe tekert spárga rakottasan
Csirkemellbe tekert spárga rakottasan

A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

A paprikákat megmosom, megtörlöm, kiveszem a magházakat, és kb. 3*3-4 cm-es darabokra vágom. A lilahagymát félfőre hosszában felcsíkozom, a fokhagymát kés lapjával zúzom, majd durv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Krémes, parmezános carbonara csirke
Krémes, parmezános carbonara csirke

A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst. Forró olajban mindké...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk