menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhalas risotto


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem

Elkészítés:


Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.

Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.

2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!

Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.

Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.

Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.

Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!

Tonhalas risotto

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírozott burgonyaköntösben
Fasírozott burgonyaköntösben

A burgonyát sós vízben puhára főzzük,majd mint a krumplipürét tejjel vajjal összetörjük. Belekeverjük az élesztőt,tojást és hagyjuk kihűlni. Amint a püré teljesen kihűlt keverjük h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Lekváros omlett
Lekváros omlett

jássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

Megfőzöm a krumplit és a tojást, majd megpucolom őket és felszelem. A tepsit kivajazom, majd lerakok egy réteg krumplit. Ezután rakom rá a tojás szeleteket, a kolbász karikákat. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta gombával és krumplival töltve
Palacsinta gombával és krumplival töltve

A krumplit héjában megfőzzük. A palacsintákat megsütjük. (sós palacsinta) A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk