oliva olaj
2 dl fehérbor
1 macska pöcse
2-3 gerezd fokhagyma
480 g risotto rizs (120 g per fő)
(akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
kicsi vaj, víz, vegeta
3 konzerv hal
(lehet kukorica vagy gomba konzerv is ha van)
só, bors, friss petrezselyem
Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk.
Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska pöcsét. Forró tűzön maxon mehet bele a rizs.
2-3 percig kevergetni kell, hogy átpiruljon.
Aztán mehet bele a 2 dl fehérbor. (Füstöl, de nem kell megijedni). Levenni közepes lángra és innentől számítva pontosan 20 perc és kész, mérjed!
Mostantól mindig kicsit vár, aztán 1 merőkanál vegetás vizet hozzáönt, kever. Megint vár, hozzáönt, kever.
Ha már csak 7 perc van hátra, akkor mehet bele a tonhal konzerv (öntsd le róla az olajat a csapba, csak a hal menjen bele). És ha akarsz akkor, konzerv kukorica és gomba is mehet hozzá.
Ha már csak 2 perc van hátra, akkor kóstold és sózzad (pici só kell csak, mert a vegeta már sós) és borsozzad. Mehet bele friss petrezselyem.
Ha letelt a 20 perc, akkor tegyél hozzá 2 teáskanál vajat, 1 percig kever amig felolvad és kész!
A darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap)...
Elkészítési idő:A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tessz...
Elkészítési idő: 2A zsemléket tejben áztatom, a megtisztított májat ledarálom, és a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal, majorannával összekeverem, ha kell teszek hozzá még zsemlemorzs...
Elkészítési idő: