Tészta:
200 gr liszt
2 tojás
170 gr joghurt (vagy tejföl)
1/2 pohár tej
2 teáskanál sütőpor
só
Töltelék:
1 hagyma, 1 cukkini, 2-3 sárgarépa
1-2 ek olaj, só
+szezámmag a tetejére
A tésztát kikeverjük. A zöldségeket lereszeljük + összekeverjük sóval és olivaolajjal. Egy tortaformába, vagy jénaiba mehet a tészta fele + rá az összes zöldség + rá a tészta másik fele. Szórd meg a tetejét bátran szezámmaggal. 190 fokos meleg sütőben 30-35 perc. (Én tettem alá sütőpapirt, de emiatt elég nehézkes volt felvágni, lehet nem kell alá.)
Első lépésként egy fazékban vagy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat. A lilahagymát pucold meg és vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze. Az olajon pirítsd le a hagymákat, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A besamel készítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCook the Lentils: Combine the lentils water and salt in a saucepan. Cover and bring to a boil over medium high heat. about 6 minutes. Reduce heat to medium and cook for 20 to 25 mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 fokra. Villával bökdösd meg a tököt, majd rakd 5 percre a mikróba. Vágd félbe, és szedd ki a magokat egy kanállal. Öntsd le olajjal, sózd és borsozd. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű