Tészta:
200 gr liszt
2 tojás
170 gr joghurt (vagy tejföl)
1/2 pohár tej
2 teáskanál sütőpor
só
Töltelék:
1 hagyma, 1 cukkini, 2-3 sárgarépa
1-2 ek olaj, só
+szezámmag a tetejére
A tésztát kikeverjük. A zöldségeket lereszeljük + összekeverjük sóval és olivaolajjal. Egy tortaformába, vagy jénaiba mehet a tészta fele + rá az összes zöldség + rá a tészta másik fele. Szórd meg a tetejét bátran szezámmaggal. 190 fokos meleg sütőben 30-35 perc. (Én tettem alá sütőpapirt, de emiatt elég nehézkes volt felvágni, lehet nem kell alá.)
A tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós gombasült A gombát megtisztítjuk, majd konyhai aprítógépben felaprítjuk a petrezselyemzölddel együtt. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítünk egy evőkanál olajat, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszelem, sózom. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, a fűszereket, a morzsát. Formáz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA gombát mossuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát és a paradicsomot pucoljuk meg, daraboljuk össze. A zsíradékon pirítsuk meg a hagymát, tegyük rá a gombát, a paradicsomot....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű