1/2 kg liszt, 1 sütőpor, 30 dkg zsír, 20 dkg cukor, 8 dkg kakaó, 2 tojás , barack v. málnaíz ,
A lisztet elkeverjük a sütőporral, összegyúrjuk a zsírral cukorral kakaóval tojással . A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyonkodjuk, barack v. málnaízzel vastagon megkenjük. A maradék tésztából rácsot rakunk rá . Forró sütőben sütjük. Van. cukorral hintjük.
Egy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tepsit (24×30-cm) kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. 2. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos vízben futtassuk fel egy kevés cukorral, majd gyúrjuk homogénné a tészta többi hozzávalójával. A tésztát fél órát hagyjuk pihenni, amíg a duplájára nem kel. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű