menu

Családireceptkönyv.hu

Babos káposzta csülökkel


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 maréknyi savanyú káposzta, 1 bögre tarkabab, 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 3 dl paradicsomlé, 1 sertéscsülök.

Elkészítés:


A csülköt késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk, két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk. Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, sózunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tamásnak csülök nélkül is készíthető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges béles
Zöldséges béles

1.Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kis kockákra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros tepsis krumpli
Magyaros tepsis krumpli

A krumplit, vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet, zeller zöldet finomra daraboljuk. Paprikák,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Svájci burgonya
Svájci burgonya

A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban). A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrós puffancs
Túrós puffancs

A hozzávalókat összedolgozni. A felhevített olajba kanállal gombócokat szaggatni és kisütni. Vaníliacukorral megszórni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk