2 maréknyi savanyú káposzta, 1 bögre tarkabab, 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 3 dl paradicsomlé, 1 sertéscsülök.
A csülköt késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk, két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk. Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, sózunk.
Tamásnak csülök nélkül is készíthető.
A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, hozzáadunk 2-3 ek fölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva kb. 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelolvasztott tésztát kinyújtom vékonyra, bőségesen megkenem mustárral, ráreszelem a füstölt sajt háromnegyedét, kb. 10x10-es kockákra vágom, mindegyik közepére nyomok egy adag fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, beleszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Húsgolyó A toast kenyerek széleit levágjuk, a belsejét pedig kockákra, és egy vízzel telített edénybe rakjuk őket. Felhasználásig hagyjuk ázni őket. Egy nagy keverőtálba rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes