2 maréknyi savanyú káposzta, 1 bögre tarkabab, 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 3 dl paradicsomlé, 1 sertéscsülök.
A csülköt késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk, két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk. Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, sózunk.
Tamásnak csülök nélkül is készíthető.
Első lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit félbevágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét besózzuk és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül. A hagymát megpucoljuk, vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és miután lehűtöttük, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, A parizert 3-4 mm-es kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a must...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű