2 maréknyi savanyú káposzta, 1 bögre tarkabab, 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 3 dl paradicsomlé, 1 sertéscsülök.
A csülköt késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk, két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük az őrölt paprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk. Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, sózunk.
Tamásnak csülök nélkül is készíthető.
A májat tisztítsuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, amit felöntünk annyi tejjel, hogy ellepje. A póréhagymát vágjuk fel vékony karikára, és egy serpenyőben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra...
Elkészítési idő: 110perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk, megmossuk a májat. A közepes hagymákat apró kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszte...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű