1 kg karaj csont nélkül
2 kg burgonya
6-7 dl tejföl
20 dkg trappista sajt reszelve
só
őrölt fekete bors
2-3 evőkanál mustár
5-6 szelet bacon
1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
5-6 cl étolaj
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.
A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.
Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.
Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.
Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.
A kacsazsíron megpirítjuk a karikára vágott szárazkolbászt (lehet nyugodtan csípőset is használni). Erre rádobjuk a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát, kevergetve inkább pirítju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy liter forró, sós vízbe szórom a kukoricadarát, és egy habverővel simára keverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm, vigyázva arra, hogy ha abbahagyom a keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű