Családireceptkönyv.hu

Rakott karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg karaj csont nélkül
2 kg burgonya
6-7 dl tejföl
20 dkg trappista sajt reszelve

őrölt fekete bors
2-3 evőkanál mustár
5-6 szelet bacon
1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
5-6 cl étolaj

Elkészítés:


A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.

A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.

Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.

Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.

Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.

Rakott karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Pirított kelkáposzta kolbásszal
Pirított kelkáposzta kolbásszal

A kacsazsíron megpirítjuk a karikára vágott szárazkolbászt (lehet nyugodtan csípőset is használni). Erre rádobjuk a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát, kevergetve inkább pirítju...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell tócsiban
Csirkemell tócsiban

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós puliszka
Juhtúrós puliszka

Egy liter forró, sós vízbe szórom a kukoricadarát, és egy habverővel simára keverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm, vigyázva arra, hogy ha abbahagyom a keveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bacon szelettel sült krumpli
Bacon szelettel sült krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk