1 liter tejet egy pici cukorral felteszek főni és hozzàöntöm a grìzt én szemre szoktam a lényeg hogy egy folyòs tejbegrìzt kapjunk.Félreteszem a tűzről.
3 tojàst szétvàlasztunk és a tojàssàrgàjàt habosra verem cukorral ìzlés szerint,majd hozzàöntöm a grìzhez és jól elkeverem.visszateszem a tűzre és kb 1 percig kevergetem. Újra leveszem a tűzről a fehérjét kemény habbà verem és ezt is hozzà keverem a grìzhez.kb fél percre még visszateszem a tűzre folyamatosan keverem,hogy ne égjen le. És kêsz könnyed habos .
Halászlé ,sűrű passzírozott hallé mely több elkészítési módot is takar. Van a hal alap lé nélkül elkészülő halászlé pl bográcsban ez nincs átpasszírozva, és van a jelen esetben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kevés zsíron a tojáson és a cukkinin kívül mindent megpirítunk, majd a tojásokat felverjük. Az egészet összedolgozzuk, majd egy szilikonformát kizsírozunk, és beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apróra felvágjuk. Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű