Családireceptkönyv.hu

Ropogós montenegrói tepsis krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.

Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli kívül szép piros, ropogós, belül viszont puha. Kínálj hozzá saját készítésű mártogatóst, salátát!

Ropogós montenegrói tepsis krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Pudingos őszibarackleves
Pudingos őszibarackleves

1. A barackokat megmossuk, héját lehúzzuk, a magokat kivesszük és a gyümölcshúst felcikkezzük. 2. Egy kisebb fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, hogy a barackokat kicsit tú...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Görögdinnyeleves tejszínesen
Görögdinnyeleves tejszínesen

A dinnyét kivágjuk a héjából, és kimagozzuk. Turmixgépbe tesszük, és pépesítjük. Egy lábosba beletesszük a mézet, a mazsolát, a vörösbort, és a leöblített, lecsepegtetett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Eperkrémleves
Eperkrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk