Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring
só
A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.
Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli kívül szép piros, ropogós, belül viszont puha. Kínálj hozzá saját készítésű mártogatóst, salátát!
A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel vízben felteszem főni. Hagyom egy kicsit forrni, de nem túlzottan, mert a gyümölcsök szétfőnek. Ha megfőttek a gyümölcsök...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk.Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport.20 grammos golyókat formázunk, majd szilikonos s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a tésztához: 4 db tojássárgája 10 dkg porcukor csipet só 15 dkg margarin 1 dl tej 3 dkg élesztő 50 dkg liszt a töltelékhez: 1,5 kg reszelt alma fahéj citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű