30 dkg trappista sajt
2 db tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
1.5 dl napraforgó olaj
elkészítés
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel.
Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
1. Az áttört tehéntúrót jól eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, 1/2 dl tejföllel, 2 evőkanál liszttel, 2 tojással. 2. Sóval, borssal ízesítjük. 3. Hengereket formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmikor a cukkini levet ereszt, kicsavarjuk. A kicsavart cukkinihez hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük az útifűmaghéjjal. Hagyjuk állni pár percet (nálam 10 perc volt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű