Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztás bableves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg szárazkolbász
30 dkg füstölt-főtt tarja
3 szál sárgarépa
1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk házi darált paprika
1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
2 púpos ek liszt
2 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2,5 liter víz

Elkészítés:


Elkészítése:

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.

A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.

Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot.

A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük.

Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

Savanyú káposztás bableves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krémes olaszos paradicsomleves
Krémes olaszos paradicsomleves

Főzőedényben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Sózd, borsozd, ízesítsd a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldborsópüré leves
Zöldborsópüré leves

A zöldborsót átfuttatjuk a felmelegített olajon. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, a folyadékot el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal
Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal

1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk