Hozzávalók:
4 alsó és felső csirkecomb
fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
egy közepes fej lilahagyma
2 paprika
2 dl tejföl
egy csomó petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.
A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.
A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.
Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.
Az összetevőket összegyúrom majd az előmelegített sütőben nagy tepsiben fasírtba formálva megsütöm 50 percig 200 °-on.
Elkészítési idő: 1 óraHúst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük....
Elkészítési idő:Megpucolom az összes zöldséget, a krumplit, ha régi, kockára vágom. A répát vastagabb szeletekre, stb.. Nagyon finom benne a gomba, általában az sem marad ki, vagy a cukkíni, padli...
Elkészítési idő: