Hozzávalók:
6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk). A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. A hagymáka...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom. A vizet a végén lassan adagolom míg egy lágy tésztát nem kapok. Minél lágyabb a tésztánk, annál lágyabb lesz a lángosunk is kisülés után. Lefedett tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom. 2. Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megsózzuk, feltesszük főni. Ha a burgonya megfőtt a vizet csak annyira öntjük le róla, hogy kb. két ujjnyi víz maradjon benne, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű