- 40 dkg liszt
- 5 tojás sárga
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 2 vaniliás cukor
- csipet só
- 1,5 dkg élesztő
-1,5 dl tejföl
- 2ek tej
1,5 ek rum ( távol tartja az olajat)
Tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Közben a 2 ek langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes alapanyagot összeöntve összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és rombuszokat vágunk. A közepén lyukat és áthúzzuk rajta a tésztát. Bő olajban közepes hőmérsékleten megsütjük. Vigyázni kell mert gyorsan átsül. Porcukrozzuk és lekvárral.
A rum a tésztában nem engedi, hogy sütés közben megszívja magát olajjal a tészta
Tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 x 25 cm-es kb 5 cm magas peremű tepsit. 4 rétegben helyezzünk az aljára réteslapot úgy, hogy mindegyiket lekenjük az olvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű