- 40 dkg liszt
- 5 tojás sárga
- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 2 vaniliás cukor
- csipet só
- 1,5 dkg élesztő
-1,5 dl tejföl
- 2ek tej
1,5 ek rum ( távol tartja az olajat)
Tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Közben a 2 ek langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes alapanyagot összeöntve összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és rombuszokat vágunk. A közepén lyukat és áthúzzuk rajta a tésztát. Bő olajban közepes hőmérsékleten megsütjük. Vigyázni kell mert gyorsan átsül. Porcukrozzuk és lekvárral.
A rum a tésztában nem engedi, hogy sütés közben megszívja magát olajjal a tészta
A lisztet elvegyítjük a kakaóval, bele a sütőpor, vaj, majd a többi hozzávaló. 1 napig hűtőben pihentetjük, majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, és 8-10 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt tejbedarát hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt felszeleteljük. Aztán bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közben az étolajat melegítjük, aztán a szelet grízeket beletesszük....
Elkészítési idő: kb 40-50 perc Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű