3 sárgarépa
2 fehér répa
2 gerezd fokhagyma
2 szál zeller csík
1/4 zeller
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 krumpli
1 csirkemell csontos vagy 1kg csirkecsont, vagy 1 csirke csontjai főleg
só
bors
Zöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek.
Külön kis lábasba tésztát kifőzni.
1. Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. 2. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit zúzot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet. További 3-4 perc kevergetés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket, amit nagyon szeretünk (ebben van; sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, zöldbab, karfiol, zöldborsó, csemege kukorica, aprított pritamin paprika) megtisztítom, apróra vagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű