ízlés szerint só
1 evőkanál vaj
1 db tojás
szükség szerint (amennyit felvesz) liszt
1 evőkanál olaj
4-5 szál petrezselyemzöld
ízlés szerint kristáycukor
60 dkg borsó
A megtisztított borsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. Ha a leve elpárolgott rászórunk ízlés szerint (kb.: 1 evőkanál) cukrot, majd kevergetve pirítjuk kb.: 1-2 percig.
Ezután 1 evőkanál liszttel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán (kb.: háromszorosan) ellepje. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a borsó meg nem puhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajas galuskát. Egy tálba beleütjük a tojást, a vajjal kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne túl lágy nokedlitésztát kapjunk.
Amikor a borsó megpuhult, kiskanállal, vagy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Hagyjuk felforrni, majd petrezselyemzölddel megszórjuk és még kb.: 4-5 percig főzzük, végül tálaljuk.
A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHagymát olajon megpirítjuk, rá a csíkokra vágott kelkáposztát. Felönteni vízzel, fűszerezni. Virsli karikákat megpirítunk kicsit. Ha megfőtt, tejföllel behabarjuk, végén a virslit...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA különleges húsleves elkészítéséhez a tyúkot részeire szedjük, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt körbepirítjuk, mert így ízeket nyerünk! A zöldségeket megpucoljuk és feldarabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy res...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes