Családireceptkönyv.hu

Borsóleves vajas galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ízlés szerint só
1 evőkanál vaj
1 db tojás
szükség szerint (amennyit felvesz) liszt
1 evőkanál olaj
4-5 szál petrezselyemzöld
ízlés szerint kristáycukor
60 dkg borsó

Elkészítés:


A megtisztított borsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. Ha a leve elpárolgott rászórunk ízlés szerint (kb.: 1 evőkanál) cukrot, majd kevergetve pirítjuk kb.: 1-2 percig.
Ezután 1 evőkanál liszttel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán (kb.: háromszorosan) ellepje. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a borsó meg nem puhul.
Amíg a leves fő, elkészítjük a vajas galuskát. Egy tálba beleütjük a tojást, a vajjal kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne túl lágy nokedlitésztát kapjunk.
Amikor a borsó megpuhult, kiskanállal, vagy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Hagyjuk felforrni, majd petrezselyemzölddel megszórjuk és még kb.: 4-5 percig főzzük, végül tálaljuk.

Borsóleves vajas galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejes kukoricaleves
Tejes kukoricaleves

A vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai krumplileves
Amerikai krumplileves

1. A hagymát, a krumplit és a paprikát megtisztítjuk, a hagymát vastagabb félkarikákra, a krumplit nagyobb kockákra, a paprikát vékony csíkokra aprózzuk (néhányat félreteszünk a dí...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Májgombóc
Májgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk