Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás kukorica krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zlés szerint chilipaprika, 30 dkg burgonya, 1 fej salottahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség alaplé, vagy maradék fehér zöldségleves, 6 dkg Rama, 1 dl főzőtejszín, 40 dkg morzsolt kukorica (mirelit, vagy konzerv), só, bors, 1 cm friss gyömbér, 1-1,5 ek citromlé, 1 ek zöldfűszer olaj, vagy extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés:


Az összekockázott hagymát kevés Rama-n megfonnyasztom, hozzáadom a burgonyát és a fokhagymát és kissé együtt párolom. Ehhez jön a kukorica, amivel szintén együtt párolom, s ha elfőtte a levét, akkor kissé pirítom is, nem árt, csak gazdagodik tőle az íze. Sózom, borsozom, felöntöm az alaplével, beleadom a reszelt gyömbért és a chilit is, és kb. 5 percig forralom. Ekkor leturmixolom, majd átszűröm. Ízlés dolga, mennyire sűrű szűrőn, én szeretem, ha szép vékony lesz. Visszateszem a tűzre, és jöhet a tejszín, amivel alaposan kiforralom. Ha kész, megnézem elég sós-e, borsos-e, nem hiányzik-e valami. A tányérban vagy bowlban (hogy mondják magyarul? segítség!!!) adok hozzá pár csepp citromlevet, de lehet lime-ot is, a végén pedig pár csepp zöldfűszer olajjal megspriccelem.

Burgonyás kukorica krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÁRKONYOS-TEJSZÍNES GOMBALEVES
TÁRKONYOS-TEJSZÍNES GOMBALEVES

Elkészítés: Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpáro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A leves elkészítése: - A leveskockákat feloldjuk 1 liter forró vízben. (Természetesen ehelyett használhatunk alaplevet is, amennyiben rendelkezésünkre áll!) - Egy fazékban felol...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmás bableves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Mehet rá a meghámozott és felkockázott krumpli és néhány perc kevergetést követően felöntjük 2 liter vízzel....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk