Családireceptkönyv.hu

Burgonyás kukorica krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zlés szerint chilipaprika, 30 dkg burgonya, 1 fej salottahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 l zöldség alaplé, vagy maradék fehér zöldségleves, 6 dkg Rama, 1 dl főzőtejszín, 40 dkg morzsolt kukorica (mirelit, vagy konzerv), só, bors, 1 cm friss gyömbér, 1-1,5 ek citromlé, 1 ek zöldfűszer olaj, vagy extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés:


Az összekockázott hagymát kevés Rama-n megfonnyasztom, hozzáadom a burgonyát és a fokhagymát és kissé együtt párolom. Ehhez jön a kukorica, amivel szintén együtt párolom, s ha elfőtte a levét, akkor kissé pirítom is, nem árt, csak gazdagodik tőle az íze. Sózom, borsozom, felöntöm az alaplével, beleadom a reszelt gyömbért és a chilit is, és kb. 5 percig forralom. Ekkor leturmixolom, majd átszűröm. Ízlés dolga, mennyire sűrű szűrőn, én szeretem, ha szép vékony lesz. Visszateszem a tűzre, és jöhet a tejszín, amivel alaposan kiforralom. Ha kész, megnézem elég sós-e, borsos-e, nem hiányzik-e valami. A tányérban vagy bowlban (hogy mondják magyarul? segítség!!!) adok hozzá pár csepp citromlevet, de lehet lime-ot is, a végén pedig pár csepp zöldfűszer olajjal megspriccelem.

Burgonyás kukorica krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vöröslencse leves (indiai íz)
Vöröslencse leves (indiai íz)

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd mindkettőt a vajban kb. 2-3 percig dinszteljük. Rászórjuk a kurkumát, garam masalá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves

A hagymát, burgonyát apró kockákra, a répákat félbe, majd karikákra vágjuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük. Hevített vajon/margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a karfiol...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba leves
Csorba leves

A zöldségeket lereszelni, olaj, só, bors, pici vízzel dinsztelni. Utána felengedni 1,5 - 2 l vízzel, attól függően mennyi levest szeretnénk főzni. Húsgombóc: A darált húst össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk