A kelchipszhez:
1 marék friss bébikellevél
só
bors
olivaolaj
A paradicsomszószhoz:
5 dkg bacon
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 üveg paszírozott paradicsompüré
1 tk szárított oregánó
1 maréknyi friss bazsalikom
pár szem olivabogyó
A csirkéhez:
Só, bors
1 nagyobb csirkemell
5 dkg vaj
Az összepakoláshoz:
1 nagy bagett
1 nagy gömb friss mozzarella sajtgolyó
Először elkészítem a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverem a leveleket kevés olivaolajjal. Sózom, meghintem kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórom, és 130 fokon kb. 20 percig sütöm.
Amíg a kelchips a sütőben van elkészítem a paradicsomszószt, amihez a bacont az aprított hagymával és a fokhagymával megfuttatom egy serpenyőben, majd pár perc után hozzá öntöm a paradicsompürét. Beleszórom a szeletekre vágott olivabogyót, a szárított oregánót, sózom, meghintem borssal majd miután lehúztam a tűzről, belekeverem a maréknyi friss bazsalikomleveleket.
A csíkokra vágott, sózott, megborsózott csirekmellet kevés olivaolaj és vaj keverékén hirtelen lepirítom, és végre összerakom a szendvicset.
Kettévágom a bagettet, de nem teljesen. Először a kis darabokra tépett mozarella kerül bele, majd a hús, a paradicsomszósz majd újra egy kis sajt. 200 fokos sütőben addíg pirítom amíg a bagett megpirul, a sajt pedig megolvad.
Egy hagymát kevés olajon megpároltam, rá kevés paprika, majd a darált hús. Lepirítottam, majd fűszereztem bazsalikommal, oreganoval, kakukkfűvel, fokhagymával. /Ha nincs ennyi fajt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA két csomag pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk. Ha kész a puding, itt adjuk hozzá a folyékony édesítőt vagy cukrot. A rizshez hozzáadjuk a tojássárgáját, fehérjét f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatom, majd másnap leöntöm róla a vizet, és összekeverem az árpagyönggyel és egy 12 l-es fazékba öntöm több, mint a felét. Erre kerülnek a húsok /a csülköket...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű