A kelchipszhez:
1 marék friss bébikellevél
só
bors
olivaolaj
A paradicsomszószhoz:
5 dkg bacon
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 üveg paszírozott paradicsompüré
1 tk szárított oregánó
1 maréknyi friss bazsalikom
pár szem olivabogyó
A csirkéhez:
Só, bors
1 nagyobb csirkemell
5 dkg vaj
Az összepakoláshoz:
1 nagy bagett
1 nagy gömb friss mozzarella sajtgolyó
Először elkészítem a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverem a leveleket kevés olivaolajjal. Sózom, meghintem kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórom, és 130 fokon kb. 20 percig sütöm.
Amíg a kelchips a sütőben van elkészítem a paradicsomszószt, amihez a bacont az aprított hagymával és a fokhagymával megfuttatom egy serpenyőben, majd pár perc után hozzá öntöm a paradicsompürét. Beleszórom a szeletekre vágott olivabogyót, a szárított oregánót, sózom, meghintem borssal majd miután lehúztam a tűzről, belekeverem a maréknyi friss bazsalikomleveleket.
A csíkokra vágott, sózott, megborsózott csirekmellet kevés olivaolaj és vaj keverékén hirtelen lepirítom, és végre összerakom a szendvicset.
Kettévágom a bagettet, de nem teljesen. Először a kis darabokra tépett mozarella kerül bele, majd a hús, a paradicsomszósz majd újra egy kis sajt. 200 fokos sütőben addíg pirítom amíg a bagett megpirul, a sajt pedig megolvad.
Olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát , a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni....
Elkészítési idő:lecsóalapot készítünk. Mikor félig kész, belerakjuk a kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk,borsozzuk, illetve tehetünk bele chilipaprikát is. A főzés befejezése előtt mehet bele e...
Elkészítési idő: