A húshoz:
-1-1.5 kg oldalas ( ne feledjük, hogy rendesen összeesik sütés közben, szóval a méret ne tévesszen meg senkit.)
- só, bors, kakukkfű (utóbbiból jó, ha van friss ágacskánk, mert úgy még tutibb, bár most nekem se volt, szóv al tökéletes a szárított is)
- 2 fej fokhagyma (igen, tudom, hogy baromi soknak hangzik, de az oldalas legalább úgy szereti a fokhagymát, mint ahogy én imádom írásba önteni a receptjeimet:) )
- sertés/kacsazsír a sütéshez
A körethez:
- fél kiló sárgarépa
- fél kiló krumpli
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3-4 cm-es gyömbérdarabka lereszelve
- 3-4 ek barbecue szósz
- 1 dl tejszín
-só, bors, kevés római kömény
- bébispenót
A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk hozzá, majd egy a húsok mindkét oldalát jól megkenjük a fokhagymás masszával. Majd jöhet a kakukkfű
160 fokos sütő, 60-90 perc, csekkolgassuk. Először alufóliával lefedve tegyük be, majd egy órát követően vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.
A sárgarépákat meglocsolom egy kis olívaolajjal, rájuk dobom a 4-5 gerezd fokhagymát. Fél óra alatt készre sütöm, majd pürésítem, jöhet hozzá a gyömbér, a barbecue és a fűszerek. A krumplikat megfőzöm, botmixerrel itt is pürésítek, hozzáadom a tejszínt és kevés sót.
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: 1.5 óraTisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...
Elkészítési idő: 100A hagymát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk kevés olivaolajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd adunk hozzá paradicsomlevet...
Elkészítési idő: 1,5 óra