menu

Családireceptkönyv.hu

Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

-1-1.5 kg oldalas ( ne feledjük, hogy rendesen összeesik sütés közben, szóval a méret ne tévesszen meg senkit.)

- só, bors, kakukkfű (utóbbiból jó, ha van friss ágacskánk, mert úgy még tutibb, bár most nekem se volt, szóv al tökéletes a szárított is)

- 2 fej fokhagyma (igen, tudom, hogy baromi soknak hangzik, de az oldalas legalább úgy szereti a fokhagymát, mint ahogy én imádom írásba önteni a receptjeimet:) )

- sertés/kacsazsír a sütéshez

A körethez:

- fél kiló sárgarépa

- fél kiló krumpli

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 3-4 cm-es gyömbérdarabka lereszelve

- 3-4 ek barbecue szósz

- 1 dl tejszín

-só, bors, kevés római kömény

- bébispenót

Elkészítés:


A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk hozzá, majd egy a húsok mindkét oldalát jól megkenjük a fokhagymás masszával. Majd jöhet a kakukkfű
160 fokos sütő, 60-90 perc, csekkolgassuk. Először alufóliával lefedve tegyük be, majd egy órát követően vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.

A sárgarépákat meglocsolom egy kis olívaolajjal, rájuk dobom a 4-5 gerezd fokhagymát. Fél óra alatt készre sütöm, majd pürésítem, jöhet hozzá a gyömbér, a barbecue és a fűszerek. A krumplikat megfőzöm, botmixerrel itt is pürésítek, hozzáadom a tejszínt és kevés sót.

 Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Barbecue oldalas hagymás burgonyapürével
Barbecue oldalas hagymás burgonyapürével

Elkészítem a pácot: A szegfűszeget, római köményt, édesköményt, borsot és sót, a mozsárban összetöröm, majd egy keverőtálba szórom. A rozmaring és kakukkfű leveleit lehúzom, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Svéd húsgolyó zöldborsmártással
Svéd húsgolyó zöldborsmártással

Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros hús
Mustáros hús

1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénaiba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk