Családireceptkönyv.hu

Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

-1-1.5 kg oldalas ( ne feledjük, hogy rendesen összeesik sütés közben, szóval a méret ne tévesszen meg senkit.)

- só, bors, kakukkfű (utóbbiból jó, ha van friss ágacskánk, mert úgy még tutibb, bár most nekem se volt, szóv al tökéletes a szárított is)

- 2 fej fokhagyma (igen, tudom, hogy baromi soknak hangzik, de az oldalas legalább úgy szereti a fokhagymát, mint ahogy én imádom írásba önteni a receptjeimet:) )

- sertés/kacsazsír a sütéshez

A körethez:

- fél kiló sárgarépa

- fél kiló krumpli

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 3-4 cm-es gyömbérdarabka lereszelve

- 3-4 ek barbecue szósz

- 1 dl tejszín

-só, bors, kevés római kömény

- bébispenót

Elkészítés:


A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk hozzá, majd egy a húsok mindkét oldalát jól megkenjük a fokhagymás masszával. Majd jöhet a kakukkfű
160 fokos sütő, 60-90 perc, csekkolgassuk. Először alufóliával lefedve tegyük be, majd egy órát követően vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.

A sárgarépákat meglocsolom egy kis olívaolajjal, rájuk dobom a 4-5 gerezd fokhagymát. Fél óra alatt készre sütöm, majd pürésítem, jöhet hozzá a gyömbér, a barbecue és a fűszerek. A krumplikat megfőzöm, botmixerrel itt is pürésítek, hozzáadom a tejszínt és kevés sót.

Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ
A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ

Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bolognai makarónival, sajttal
Bolognai makarónival, sajttal

A hagymát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk kevés olivaolajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd adunk hozzá paradicsomlevet...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk