menu

Családireceptkönyv.hu

Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

-1-1.5 kg oldalas ( ne feledjük, hogy rendesen összeesik sütés közben, szóval a méret ne tévesszen meg senkit.)

- só, bors, kakukkfű (utóbbiból jó, ha van friss ágacskánk, mert úgy még tutibb, bár most nekem se volt, szóv al tökéletes a szárított is)

- 2 fej fokhagyma (igen, tudom, hogy baromi soknak hangzik, de az oldalas legalább úgy szereti a fokhagymát, mint ahogy én imádom írásba önteni a receptjeimet:) )

- sertés/kacsazsír a sütéshez

A körethez:

- fél kiló sárgarépa

- fél kiló krumpli

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 3-4 cm-es gyömbérdarabka lereszelve

- 3-4 ek barbecue szósz

- 1 dl tejszín

-só, bors, kevés római kömény

- bébispenót

Elkészítés:


A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk hozzá, majd egy a húsok mindkét oldalát jól megkenjük a fokhagymás masszával. Majd jöhet a kakukkfű
160 fokos sütő, 60-90 perc, csekkolgassuk. Először alufóliával lefedve tegyük be, majd egy órát követően vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetejét.

A sárgarépákat meglocsolom egy kis olívaolajjal, rájuk dobom a 4-5 gerezd fokhagymát. Fél óra alatt készre sütöm, majd pürésítem, jöhet hozzá a gyömbér, a barbecue és a fűszerek. A krumplikat megfőzöm, botmixerrel itt is pürésítek, hozzáadom a tejszínt és kevés sót.

 Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BŐRÖS MALACCOMB
BŐRÖS MALACCOMB

A malaccombot bepácoltam, kókuszolaj (olíva olaj is lehet), zúzott fokhagyma, kevés reszelt vöröshagyma, bors, őrölt fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél, só keverékével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Húspogácsa villámgyorsan
Húspogácsa villámgyorsan

A darált húshoz ütjük a tojást, adjuk a fűszereket, a fokhagymát törve. Villával összedolgozzuk. Vizes kézzel lapított lepénykéket formálunk. A serpenyőben forrósított olajra do...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros karaj
Mustáros karaj

Első lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre. Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjáb...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk