Családireceptkönyv.hu

Temesvári sertésborda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4 szelet sertéshús,
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ kg / elég kb 30 dkg /zöldbab
Étolaj,
1 ujjnyi szalonna
Tejföl,
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál liszt
Ételízesítő,pirospaprika.

Elkészítés:


A hússzeleteket sózzuk,borsozzuk,serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük,majd nagyobb lábasba tesszük.A felesleges zsiradékot /ha van felesleges / leöntjük a serpenyőből,majd a serpenyőbe tesszük az apróra vágott szalonnát.Amikor zsírját kiadta,rátesszük a az apróra vágott vöröshagymát,majd a paprikát,paradicsomot,fokhagymát kissé fonnyasszuk,rátesszük a pirospaprikát.Feleresztjük vízzel,majd a húsokra öntjük.Ízesítjük ételízesítővel,sóval,fűszerezzük,/pároljuk a húst,majd ha félpuha,lesz,
rátesszük a zöldbabot.Puhára pároljuk,lassú tűzön,figyelve a levére. Mikor minden megpuhult a tejfölbe ,belekeverjük a lisztet,vagy étkezési keményítőt,és ráöntjük a húsra.Óvatosan keverjük ,összeforraljuk.Sűrű mártást kell kapnunk.Köretnek mi rizst készítünk hozzá ! Természetesen a hús mennyiségét lehet változtatni,ezáltal az ízesítést is ! Nagyon finom,mi nagyon szeretjük.

Temesvári sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan
Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

A húst kis darabokra aprítom. A hagymát karikára vágom, és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Öntök alá kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Fasírt - OK
Darált - Fasírt - OK

1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. 2. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hátszínszelet borsómártással
Hátszínszelet borsómártással

A hátszínszeleteket hideg vízzel leöblítjük, jól leitatjuk, és mindkét oldalukat beszórjuk őrölt borssal. Az étolajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst beletesszük, és mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sűlt karaj
Sűlt karaj

Sult karaj , fokhagymas parmezanos sult krumpli,. es balzsamecetes , korianderes gomba volt a vacsorank. recept : A karajt fokhagymas tejbe aztatom, legalabb 2 orat, ettol puha ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk