50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk,...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz élesztőt cukros tejben felfuttatom. A többi hozzávalót a kakaó kivételével hozzá adom és jól eldolgozom!Ketté osztom a tésztát és az egyikhez hozzá adom a kakaóport. 1 óra pih...
Elkészítési idő: