50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Félre tesszük, míg levet ereszt. A tésztához a tejet meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrozott tejben az élesztőt megfuttatom, a többi hozzávalót kis adagokban hozzákeverem, galuska szerű tésztát kapunk. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártogatott kan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép táljába mérjük, és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már összeállt a tésztánk, több részletben hozzáadjuk az olv...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű