50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
50 dkg sima liszt
20 gr friss élesztő
200 ml tejszín
100 ml tej
Egy egész tojás+egy sárgája
60 gr cukor
Egy mokkás kanál só
Ezeket én a dagasztóban kidagasztom,majd 30 percet kelesztem.
Kelesztés után annyi gombócot formázok,ahány szálas fonással fonom be.Ezeket 15 percig pihentetem.
Ezek után kisodrom a szálakat,megfonom a kalácsot,majd azonnal lekenem sárgájával.
35-40 percet kelesztem,majd újra lekenem és mehet az előmelegített sütőbe.
10 percig 220fokon,majd 180 fokon további 30-35 percig sütöm.☺️
A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát, tovább keverjük. (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűélesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. kinyújtani megkenni ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes