4 közepes nagyságú fél csirkemellfilé, 2 púpozott evőkanál
csemege gulyáskrém, 1 kiskanál csípős gulyáskrém, 16 dkg füstölt sajt, só, 8 vékony szelet (kb. 12 dkg) húsos füstölt szalonna (sliced bacon), 1,2 kg burgonya, 2 közepes vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista, 2 dl tejföl
1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd a kétféle gulyáskrémmel megkenjük. A sajtot lereszeljük, a húsra szórjuk, amit ezután feltekerünk. Kívülről enyhén megsózzuk, majd 2–2 szelet szalonnával körbetekerjük. Félrerakjuk a hűtőbe, hogy az íze egy kicsit összeérjen.
2. A körethez a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrve hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és fél centi vastag karikákra szeljük.
3. Amíg a krumpli puhul, a hagymát meg a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. A hagymát finomra vágjuk és az olajon, közepes lángon 4-5 perc alatt szalmasárgára sütjük. Ezután a cikkekre aprított gombával sütjük ugyanennyi ideig, kevergetve, nehogy leégjen. A paprikát és a paradicsomot 2-2,5 centis kockákra vágjuk, a hagymás gombához adjuk, 5-6 percig együtt pirítjuk-pároljuk. Ezután kb. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, a pirospaprikával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük. A tejfölt hozzáadjuk, 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
4. A burgonyát egyenletesen egy közepes méretű tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük, és a gombás- tejfölös „lecsóval” nyakon öntjük. Az előkészített csirkemelleket a tetejére fektetjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 20-25 percig sütjük.
Egy adag: 945 kcal
Tojás elkeverjük a fűszerekkel, mustárral és liszttel. Tejföl állagú tésztát kell kapnunk. A csirkemellet csíkokra vágjuk és a masszához adjuk. Egy éjszakára, de legalább 2 órára a...
Elkészítési idő: 1 óraA megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük...
Elkészítési idő: 45 percFelkockázom a hagymát és ameddig a csirkemellet felcsíkozom üvegesre pirítom. Hozzáadom a csirkemellet sózom borsozom fehéredésig pirítom. A jól átmosott medvehagymát felcsíkozom...
Elkészítési idő: 40 perc