Családireceptkönyv.hu

Csirkemell gulyáslegény kedvére


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes nagyságú fél csirkemellfilé, 2 púpozott evőkanál
csemege gulyáskrém, 1 kiskanál csípős gulyáskrém, 16 dkg füstölt sajt, só, 8 vékony szelet (kb. 12 dkg) húsos füstölt szalonna (sliced bacon), 1,2 kg burgonya, 2 közepes vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista, 2 dl tejföl

Elkészítés:


1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd a kétféle gulyáskrémmel megkenjük. A sajtot lereszeljük, a húsra szórjuk, amit ezután feltekerünk. Kívülről enyhén megsózzuk, majd 2–2 szelet szalonnával körbetekerjük. Félrerakjuk a hűtőbe, hogy az íze egy kicsit összeérjen.
2. A körethez a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrve hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és fél centi vastag karikákra szeljük.
3. Amíg a krumpli puhul, a hagymát meg a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. A hagymát finomra vágjuk és az olajon, közepes lángon 4-5 perc alatt szalmasárgára sütjük. Ezután a cikkekre aprított gombával sütjük ugyanennyi ideig, kevergetve, nehogy leégjen. A paprikát és a paradicsomot 2-2,5 centis kockákra vágjuk, a hagymás gombához adjuk, 5-6 percig együtt pirítjuk-pároljuk. Ezután kb. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, a pirospaprikával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük. A tejfölt hozzáadjuk, 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
4. A burgonyát egyenletesen egy közepes méretű tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük, és a gombás- tejfölös „lecsóval” nyakon öntjük. Az előkészített csirkemelleket a tetejére fektetjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 20-25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy adag: 945 kcal

Csirkemell gulyáslegény kedvére

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajttal-sonkával göngyölt csirkemell
Csirkemell - Sajttal-sonkával göngyölt csirkemell

1. A csirkemellet kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. 2. A sonkát és sajtot beletöltjük és felcsavarjuk a húst. 3. Panírozzuk és olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ropogós libacomb
Ropogós libacomb

1.A megtisztított combokat szárazra töröljük, majd sózzuk és meghintjük köménnyel. Tepsibe helyezzük és 2 dl vízzel felöntjük. Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszervajas csirkecomb kökénymártással, burgonyával
Fűszervajas csirkecomb kökénymártással, burgonyával

A csirkecombot megtisztítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bőrt fellazítjuk. A vajat kikeverjük a finomra vágott rozmaringgal, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, és a cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Izletes csirkecomb
Izletes csirkecomb

8 burgonyát megtöltünk vízzel, és készre főzzük. Moss meg és száríts meg 5 csirkecombot konyhai papírral. só, fekete bors, paprika. 3-4 gerezd fokhagyma. 30 g vajat felolvasztu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk