1 kg csirkemell filé, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 db vöröshagyma, 3 db babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 1 ek citromlé, 2 ek mustár, kb. 1 ek liszt, só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint, 1 csipet őrölt fűszerpaprika, 1 csipet cukor
A páchoz:
3 ek mustár, 1 db vöröshagyma szeletelve, kb. 1 tk bors, 2 db babérlevél, 1 dl olaj
A megtisztított csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük: a mustárt, borsot, babérlevelet, és az olajat. A húst összeforgatjuk a páccal és egy zárható edénben néhány órát, vagy akár egy éjszakán át pácoljuk. Ezután eltávolítjuk belőle a babérlevelet, a hagymát és egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Az olajos - pácos húst jól átforgatjuk benne, fedő nélkül sütjük, amíg a hús a levét elfövi. A vöröshagymát kockára vágjuk, a fehér- és a sárgarépát vékony hasábokra. Amikor a hús már elég puha, de még nem teljesen, akkor hozzáadjuk a zöldségeket (a répákat és a vöröshagymát), a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Ízesítjük még kevés ételízesítővel, egy csipet fűszerpaprikával és cukorral. Meglocsoljuk a borral és kevés vízzel, lefedve takarékon puhára pároljuk. Folyamatosan kevés lében pároljuk és, ha szükséges, utána öntünk még egy kevés vizet. A tejfölből és a lisztből kevés vízzel (attól függ mennyi mártást szeretnénk) habarást készítünk. Az ételt behabarjuk, mustárral, kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Sokfajta köret illik hozzá, tésztával, spagettivel, vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
A csirkemájakat fűszerezzük majorannával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk. Egy tűzálló tálba tesszük, és meleg sütőben 180 fokon kb. 20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Sózzuk-borsozzuk, majd amikor már szép pirosra sültek, kivesszük és félretesszük. A tojásokhoz hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom. Felmelegítem a húsleves alapleve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és szeleteld fel. 2. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. 3. Ízlés szerint szórd meg sóval, és ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű