1,5 kg ecetes cékla, 6 fej vöröshagyma, só, cukor ízlés szerint, póréhagyma a díszítéshez.
Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.
Tedd az alapanyagokat egy edénybe (használd fel az újhagyma zöldjét is az öntethez). Turmixold össze a hozzávalókat botmixerrel vagy turmixgépben. Ha mártogatósként használod, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, Ha megpucoltuk a tojásokat, vágjuk félbe, és óvatosan vegyük ki a sárgájukat. A franciasaláta-keveréket kevés sós vízben főzzük puhára, nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fél cm-es karikákra a hagymát, a fokhagymát tisztítsd meg, de hagyd egészben. Egy széles serpenyőben lassú-közepes lángon fonnyaszd meg, karamellizáld a zsírban, kb. 15 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szeletekre vágjuk (nekem 4 szelet lett), majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű