1-2 fej a fekete retek
1-2 fej lila hagyma
1 ek méz
2 ek tökmag olaj
só
A salátához nagy lyukú reszelőn lereszelünk 1-2 fej a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágunk 1-2 fej lila hagymát, ízesítjük 1 evőkanál mézzel (opcionális) és 2 evőkanál tökmag olajjal
Én most méz nélkül készítettem.
A padlizsánt sütőben megsütjük, lehűtjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk a magoktól, és vékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomot és a hagymát felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomsalátához először készítsd el az öntetet. Ehhez keverd össze az ecetet, a cukrot, sót és borsot egy pohárban vagy kisebb edényben a vízzel. Én szárított petrezselymet i...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 250 fok, grill funkció, gázsütő: 8. fokozat), és szeleteljük fel a baguette-et. Pakoljuk a szeleteket egy tepsire. Zúzzuk a fokhagymát az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű