1 közepes fej vöröskáposzta
1 db alma
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízléses...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elmorzsolt oreganot keverd el az olajjal és a citromlével, s hagyd egy-két órát érni. Majd a paradicsomot vágd cikkekre, a pórét és a paprikát félkarikákra, az uborkát és a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A bulgurt egy tálba öntjük, leöntjük forró vízzel, és lefedve hagyjuk 15 percig, hogy megszívja magát. Közben az uborkát félbevágjuk, kiskanállal kikaparjuk az ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 1 perc alatt kérget sütünk rá. Lejjebb vesszük a lángot és még 6-7 percig sütjük, hogy átsüljön. Kihűtjük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű