2 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: 10 ek finomliszt), 2 ek kukoricaliszt, 2 marék mandula durvára törve, 25 dkg vaj, 1/2 tk mandulaaroma, 1/2 tk szódabikarbóna
Előmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára tört mandulát, hozzáadom a vajat feldarabolva és összegyúrom.
Lisztezett felületen kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek a sütik, tetszés szerint olvasztott csokiba forgatom és megszórom apróra vágott mandulával!
A tésztához a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet,zsemlemorzsát,kakaót ,lisztet és legvégén az olajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3. A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű