40- 45 db-hoz
Tésztához:
20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kk vanília kivonat, fél csapott kk só
Töltelékhez:
7 dkg darált dió, két evőkanál Homé Extra Jam (sárgabaracklekvár), étcsokoládé a tetejére (opcionális)
A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára).
A hűtőből kivéve a rudakat kb 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam (kb dió nagyságúra).
A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni, mert különben repedezni fog, amikor a golyók közepét lyukasztjuk.
A golyók közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanállal, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell. Rácsra téve hűtöttem ki.
A csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiségű.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalóhoz hozzáadjuk a tojást, majd fokozatosan keverjük hozzá a tejet, hogy ne legyen csómós. Olajozott, forró palacsinta sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűKavarjuk ki a vajat a vaníliás cukorral és 100 g porcukorral, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport, a darált diót, egy csipetnyi sót, a rumaromát és a citromhéjat. Dol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk és félretesszük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a diót és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes