40- 45 db-hoz
Tésztához:
20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kk vanília kivonat, fél csapott kk só
Töltelékhez:
7 dkg darált dió, két evőkanál Homé Extra Jam (sárgabaracklekvár), étcsokoládé a tetejére (opcionális)
A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára).
A hűtőből kivéve a rudakat kb 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam (kb dió nagyságúra).
A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni, mert különben repedezni fog, amikor a golyók közepét lyukasztjuk.
A golyók közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanállal, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell. Rácsra téve hűtöttem ki.
A csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiségű.
A cukrot a joghurttal és a zselatinporral melegítsd fel, majd tedd hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és adagold hozzá a joghurthoz. Egy őzg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(18-24 db közepes muffinhoz) 25 dkg liszt 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj) 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tej csokolád...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA körtéket meghámozom, félbevágom, magházát kiveszem. 1 liter vizet felforralok 4 kanál cukorral, a teafilterrel, a fahejjal, a vaniliával és félpuhára főzöm benne a körtéket, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű