1 kg finomliszt, 60 dkg tepertő, 20 dkg zsír, 3 db tojás, só, bors, kicsi tej, 50 g élesztő, kicsi tejföl Tetejére: 2 db tojássárgája
Tepertőt ledarálni. Liszt, só, bors, zsír hozzáadása. Összemorzsolni. Kis tejben pici cukorral felfuttatni az élesztőt. Hozzáönteni a masszához plusz 3 db tojás. 2-3 lk tejföl, izlés szerint. Összedolgozni. Ha túl száraz, tej hozzáadásával könnyen gyúrható masszát képezni. 1h kelesztés. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtani. Lisztezett formával (esetleg pohárral) kiszaggatni. Bevagdosni és tojássárgával bekenni. Tepsiben sütőpapíron vagy olajozott tepsiben 200 C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütni.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézAz élesztőt feloldjuk a langyosra felmelegített tejben, s hozzáadjuk a kis cukrot. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót. A lisztbe egy kis mélyedést készítünk...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes1. A leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. 2. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden alapanyagot összegyúrunk, lisztezett deszkán 1 cm-re kinyújtjuk. Becsíkozzuk a tetejét, megkenjük tojássárgájával. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megszórjuk pár sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű