12 db palacsinta
A töltelékhez:
1 dl tej, 15 dkg darált mák (aki a mákot nem szereti készítheti dióval is), 10 dkg porcukor
Az öntethez:
2 tojás sárgája, vanilia kivonat, 2 dl tej, 10 dkg kristálycukor
A habhoz:
2 tojás fehérje, 5 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 kanál sárgabaracklekvár
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabokra vágjuk(én felgöngyölve egymás mellé fektetem
).Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat.
Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítjük, majd a palacsintákra öntjük.
Végül a 2 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitjuk, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hidegen, melegen egyformán finom.
Tipp:Megkenhetjük a palacsintákat házi szilvalekvárral vagy sárgabaracklekvárral.
A banánokat össze kell törni, fakanállal hozzákeverni az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást és egy vanília kikapart belsejét. A lisztet összekeverni a sütőporral, a sóval, és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz almát megpucoljuk majd lereszeljük..a mákot a cukorral ledaráljuk majd összekeverjük az almával a tészta egyik felét kinyújtjuk majd tepsibe rakjuk megszórjuk zsemlemorzsáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez vízgőz felett olvasszuk fel a tejcsokoládét. Közben a tejszínt olvasszuk fel a kókuszzsírral, vagy vajjal. Amikor kezd olvadni a csokoládé, húzzuk le a tűzről (de a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából kemény tejbegrízt főzünk. Míg forró, belekeverjük a 10 dkg vajat. Hideg helyre tesszük, hagyjuk kihűlni teljesen. Mindig ezzel kezdjünk! A darált kek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű