80 dkg csirkezúza, 5 dkg olaj, 3 fej hagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
A zúzát alaposan megtisztítom és megmosom. Az olajban aranysárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a kockára vágott zúzát. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párolom. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Időnként felöntöm kevés vízzel. Mikor félpuha, belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és készre főzöm.
1. A csirkecombfilét kockákra szeljük, majd a szójaszósz, a sherry(vagy bor/borecet), szecsuáni bors és gyömbér keverékébe áztatjuk fél órára. 2. Egy wokban füstölésig hevítünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. Közben egy tűzálló tál alját rakd ki sonkaszeletekkel. A pulykamellet vágd tetszőleges méretű szeletekre, majd sózd be. A túrót keverd össze ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket nagyságuktól függően 4-5 darabra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk (tetszés szerint átnyomhatjuk fokhagymanyomón is). A húsdara...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A szalonnát kiteríted, megszórod borssal, majoránnával, belegöngyölöd a megmosott, letisztított májat, összefogod hústűvel. 2. Kis tepsibe olajat öntesz, de keveset, csak ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz