menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dg tisztított ponty, 60 dkg tisztított harcsa, 40 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 1-2 db hegyes erős paprika, 2 dkg só, 4 dkg szegedi fűszerpaprika.

Elkészítés:


A megtisztított halakat filézzük ki, és a csontokból, fejekből a fél főre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel öntsük fel és főzzük legalább 2 – 2,5 órán keresztül. A megmaradt halfiléket irdaljuk be, daraboljuk kockára, szórjuk, meg kevés sóval és felhasználásig tegyük hűtőbe. Ha az alaplevünk elkészült, akkor paszírozzuk át egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket. Ha megvagyunk az alaplével akkor forraljuk fel és tegyük bele a már előkészített halkockákat és főzzük 10 percig. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most adjuk hozzá, főzzük még 10 percet, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még rá, és tegyünk bele ízlés szerint hegyes erős paprikát, vagy tálaljuk mellé.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi halrudacska GM
Házi halrudacska GM

Melegítsd fel 200 C fokra a sütőt (légfúvásos) és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsire, olajozd (vajazd be vékonyan. Vágd a megmosott tiszta halhúst 3 cm széles csíkokra, sózd é...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Halászlé
Halászlé

Leírás Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk...

Elkészítési idő: 3 - 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Borika halkréme
Borika halkréme

Késes aprítóban kikeverem a halat a hagymával Hozzáadom a mustárt/citromlevet és a lágy vajat Hűtőbe teszem, pár órára

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sült lazac
Sült lazac

A lazacszeleteket megmosom és a bőrével lefelé beleteszem egy tepsibe. Megsózom és megszórom egy kevés pirospaprikával majd befújom kókusz olaj spray-vel. Kézzel jól beledörzsölöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk