Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szegedi halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dg tisztított ponty, 60 dkg tisztított harcsa, 40 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 1-2 db hegyes erős paprika, 2 dkg só, 4 dkg szegedi fűszerpaprika.

Elkészítés:


A megtisztított halakat filézzük ki, és a csontokból, fejekből a fél főre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel öntsük fel és főzzük legalább 2 – 2,5 órán keresztül. A megmaradt halfiléket irdaljuk be, daraboljuk kockára, szórjuk, meg kevés sóval és felhasználásig tegyük hűtőbe. Ha az alaplevünk elkészült, akkor paszírozzuk át egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket. Ha megvagyunk az alaplével akkor forraljuk fel és tegyük bele a már előkészített halkockákat és főzzük 10 percig. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most adjuk hozzá, főzzük még 10 percet, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még rá, és tegyünk bele ízlés szerint hegyes erős paprikát, vagy tálaljuk mellé.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amur raguleves
Amur raguleves

Az amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pisztráng sütve
Pisztráng sütve

A fűszereket 2-3 ek. olajjal összekeverjük. A megtisztított pisztrángot be dörzsöljük alaposan az olajos keverékkel, és meg locsoljuk kevés citromlével .Pihentetjük 2-3 órát, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Olasz fodros kel
Olasz fodros kel

Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a fokhagymát, majd süsd addig, amíg már enyhén érzed az illatát, és a fokhagyma enyhén megbarnult. Szedd ki a fokhagymát, és tedd a helyé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes-fokhagymás lazac
Mézes-fokhagymás lazac

1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot. 2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben. 3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk