25 dkg lencse, 2-2 szál sárga- meg fehérrépa, 1/2 zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 50 dkg sertésköröm, 20 dkg füstölt oldalas, 1-1 evőkanál liszt meg olaj, 2 evőkanál tejföl, só, késhegynyi pirospaprika, tárkony.
A sertéskörmöt és az oldalast másfél liter vízben félig puhára főzzük, majd a lencsét és a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. Az olajból a liszttel meg a reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele. Apró csipetkét is főzhetünk bele, és tálaláskor a tejföllel gazdagítjuk. (Füstölt hús helyett jó a kolbász is hozzá.) Sózni nem kell, mert a füstölt hús sós.
A tojásfehérjét a porcukorral simára keverjük majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vaníliás cukrot. A masszát kinyújtjuk, majd különböző formákat szaggatunk belőle, Enyhén m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék variációk 1. Tojásos lecsó. - Ekkor a kisült szaftból a végén készíthetünk egy tejfölös / tejszínes lecsós öntetet a tálaláshoz. 2. Tojásos gomba. Szintén készíthetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tészta készítése: A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt alaposan elkeverem. Elmorzsolom benne a vajat és a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz