2 evőkanál szűz olívaolaj, 2 közepes fej vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzottfokhagyma, 6 dl víz, 25 dkg Puy lencse, 1 babérlevél, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék, 1 csipet só, 25 dkg fehér lencse, 25 dkg vörös lencse
Olajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujjnyi legyen rajta. Ha félig megfőtt, jöhet a fehér lencse, ha az is félig megfőtt, jöhet a vörös. A vörösre vigyázzunk, elég hamar megpuhul. Forrón tálaljuk.
szalonna-olaj-pírítom-hagyma hozzá-húst hozzá-pírítom-só,bors-paprika-paradicsom-vízzel felöntöm-főzőm.-ha el főtte a levét-rá a liszt.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni. 2. A tojásokat felverjük, megsóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 7 perc alatt bő, sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk kifőzzük, leszűrjük. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha margarinnal kikeverjük,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű