2 evőkanál szűz olívaolaj, 2 közepes fej vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzottfokhagyma, 6 dl víz, 25 dkg Puy lencse, 1 babérlevél, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék, 1 csipet só, 25 dkg fehér lencse, 25 dkg vörös lencse
Olajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujjnyi legyen rajta. Ha félig megfőtt, jöhet a fehér lencse, ha az is félig megfőtt, jöhet a vörös. A vörösre vigyázzunk, elég hamar megpuhul. Forrón tálaljuk.
Hús: Az olajat vagy zsírt odateszem melegedni, eközben a hagymát megpucolom, majd burgonyareszelőn lereszelem a zsiradékba. Kis lángon sütöm, nehogy odaégjen, hiszen csak dinszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFelteszünk 2 bögre vizet főni, amikor forr, beleöntjük a kuszkuszt, sózzuk és addig főzzük, amíg a vizet felszívja. Eközben az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, és a sózott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból a virsli , 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem . Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom . A kinyújtott tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot forró sós vízbe dobjuk 5 percre. Leveles tésztát kihajtogatjuk, megszórjuk egy pici cheddar sajttal , rá a spenót , pici sóval, borssal szórjuk , rámorzsoljuk a feta saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű