Családireceptkönyv.hu

A tökéletes tortilla tészta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál só
175 ml víz (forró)
4 g sütőpor
11 ml olívaolaj

Elkészítés:


Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.

2Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.

3Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!

4Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, óvatosan igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala már meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, és az nem jó! Ez természetesen csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.

5Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
A tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta recept
6És kész is! :)

A tökéletes tortilla tészta recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: KISS
Birkapörkölt
Birkapörkölt

Birkapörkölt készült nálunk, amit csak ajánlani tudok mindenkinek, aki szereti a birkából készült ételeket. Minimális faggyút mindenképpen hagyjatok, rajta hogy érezzétek e finom h...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cukkini palacsinta
Cukkini palacsinta

A cukkinit besózzuk, tíz percig hagyjuk állni. Nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a tojásokat, lisztet, kaprot, zöldhagymát. morzsoljuk bele a sajtot, ha túlfolyós a massza tegyünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Kolbászkrémmel töltött csirkecomb
Kolbászkrémmel töltött csirkecomb

A parasztkolbász bőrét hosszában bevágjuk és leszedjük, hogy csak a töltelék maradjon. A töltelékhez adjuk a mustárt, vajat, tejfölt és borsot. (Sót szándékosan nem írtam, mert a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött sajtos sült krumpli
Tojással töltött sajtos sült krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk