A tésztához:
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál só
175 ml víz (forró)
4 g sütőpor
11 ml olívaolaj
Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, óvatosan igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala már meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, és az nem jó! Ez természetesen csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
5Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
A tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta recept
6És kész is! :)
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRómai tálat beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Megpirítunk 1 csomag bacont.Beöntjük a római tál aljába és oldalára! 1/2 kg fehérboros káposztát ráöntünk a baconre pici cukrot rászó...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA burgonyát héjába megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tojást is keményre főzzük. A virslit és a 3 fej hagymát felkarikázzuk. Mártás : Az olajban megpirítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk., Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű