A tésztához:
180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál só
175 ml víz (forró)
4 g sütőpor
11 ml olívaolaj
Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, óvatosan igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala már meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, és az nem jó! Ez természetesen csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
5Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
A tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta receptA tökéletes tortilla tészta recept
6És kész is! :)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-es sütőlemezt. 2 Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lereszelt krumplit, cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk hozzáadjukm a paprikát és a fokhagymátmeg a köményt. Felöntjük vízzel és 30perc alatt puhára párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított gombát szárával együtt 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, meglocsoljuk citromlével és egy kevés olajjal. A húst ugyancsak fűszerezzük, és megkenjük olajjal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rádobjuk a felaprított hagymát és azt is megpirítjuk. Felöntjük kb. 100 ml vízzel, megszórjuk pirospaprikával, és kömén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes