Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsiben sült süllő


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy süllő, só, bors, petrezselyemzöld, egy citrom, egy brokkoli, 4-5 krumpli, diónyi vaj, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A megtisztított halat mossuk,szárazra törüljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 2-3 szál petrezselyemzöldet, 3 szelet citromot és a vaj felét. Kivajazunk egy tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit(3-4 mm), sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd rátesszük a megmosott és rózsáira szedett brokkolit(csak a brokkoli felét tettem bele, a másik felét tálaláskor megfőztem).A hal bőrét olívaolajjal bekenjük,majd lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 20 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.
A krumplival, brokkolival tálaljuk.Én főztem mellé egy kis brokkolit még. A brokkolit csak 2-3 percig kell főzni,hogy finom ress,ropogós maradjon.

Tepsiben sült süllő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás vajas süllő
Fokhagymás vajas süllő

1. A halat megtisztítjuk, beirdaljuk, ízlés szerint (sózzuk, borsozzuk vagy pirosarany). 2. Egy-két óra elteltével az irdalásokba tesszük a szárított zöldfűszereket, beledör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával

1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. 2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, álta...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
Halászlé
Halászlé

,Előkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét (szemet, kopoltyút és az ún. keserű fogat eltávolítjuk), farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi s...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Elvira
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halat megtisztítjuk, kifilézzük és nagyobb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, az olajban kissé megpirítjuk. Kiszedjük a szeleteket és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk