menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült süllő


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy süllő, só, bors, petrezselyemzöld, egy citrom, egy brokkoli, 4-5 krumpli, diónyi vaj, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A megtisztított halat mossuk,szárazra törüljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 2-3 szál petrezselyemzöldet, 3 szelet citromot és a vaj felét. Kivajazunk egy tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit(3-4 mm), sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd rátesszük a megmosott és rózsáira szedett brokkolit(csak a brokkoli felét tettem bele, a másik felét tálaláskor megfőztem).A hal bőrét olívaolajjal bekenjük,majd lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 20 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.
A krumplival, brokkolival tálaljuk.Én főztem mellé egy kis brokkolit még. A brokkolit csak 2-3 percig kell főzni,hogy finom ress,ropogós maradjon.

Tepsiben sült süllő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tonhal mézes ananásszal
Tonhal mézes ananásszal

A lisztbe keverek egy kevés borsot, és annyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen. A lesózott haldarabokat beleforgatom és bő, forró olajban megsütöm. Amíg elkészül, addig az an...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott hal,krumplikrokettel
Rántott hal,krumplikrokettel

Bármilyen halszeletből elkészíthető a recept. A filét áttörölgetjük, majd ízlés szerint sóval,borssal bedörzsöljük. Bepanírozzuk a hagyományos módon (liszt,tojás,prézli) Majd for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
mennyei citromos bazsalikomos rák és spagetti
mennyei citromos bazsalikomos rák és spagetti

Felforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Halszelet gombamártással
Halszelet gombamártással

A halszeleteket sózzuk és borsozzuk. Citromlével bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat és belerakjuk a lisztezett halszeleteket, majd 4-5 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk